onsdag 5 november 2008

Allt annat än fängelse för Papa Dee uteslutet

Kammaråklagare Elisabet Kindblom, expert på våldsbrott mot kvinnor, överklagade i tisdags Papa Dee-domen till hovrätten.
Hon yrkar på fängelsestraff och att han, dvs Daniel Wahlgren även döms för misshandeln av sin hustru Andrea Wahlgren - i tingsrätten dömdes han bara för misshandel av henne på Mäster Samuelssonsgatan - i bostaden.
Anledningen till överklagandet är att Kindblom, liksom ordföranden och en nämndeman i tingsrätten ville döma för misshandel vid båda tillfällena.
Bevisningen - förhör med Andrea Wahlgren, rättsintyg med foton av henne efter misshandeln i bostaden, journal från sjukhuset och brottsplatsundersökning - blir densamma eftersom Kindblom hävdar att den är tillräcklig för att döma Papa Dee.

Nu blir det mao ord upp till rättssystemet under hovrättsförhandlingarna att komma fram till att hustrumisshandlaren Papa Dee ska sättas bakom lås och bom. Allt annat vore rättsskandal!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om en "man" eller en väldigt "manlig" kvinna(ett hbt förhållande) hade blivit utsatta för det våldet, som Papa Dee utsatte sin fru för.
Hade de flesta män tyckt, att tjejen som misshandlade var sjuk, borde ha hjälp,Kanske var psykiskt instabil och borde få stöd att bli normal igen.
Men ingen hade kanske ropat efter fängelse per automatik. För det sker så sällan (ännu...).
Men lagen är inte könsneutral. Misshandel inom äktenskap leder till fängelse om "man" befinns skyldig.
Män är många gånger fysiskt starkare.
Jag tycker inte synd om Papa dee. Han kunde ha tagit tag i sina ev drogproblem för många år sedan, men vi ser hårdare på, att de försöker pussla ihop sitt (sjuka) förhållande, än om offret varit man...
Tiderna har förändrats, men det är lång väg kvar. Tycker jag.

Anonym sa...

bra start