torsdag 6 november 2008

Hade Carl Hamilton gett sig på en muslimsk man?

Skulle inte tro det, även om det är det muslimska patriarkatet som har koranskt tolkningsföreträde och därmed bestämmer att muslimska kvinnor ska ha slöja och inte ta män i hand.
I stället för att rikta kritiken mot de muslimska familjefäder som ingår i en starkt religiös minoritet som på olika sätt isolerar sina döttrar och kvinnor från att delta i den svenska offentligheten, ger han sig på tre unga muslimska kvinnor när de inte vill ta honom i hand.
Han tål uppenbarligen inte att de unga kvinnorna förmodligen bara gör det som deras föräldrar har uppfostrat dem till, dvs han "skjuter budbärarna" när han inte gillar budskapet som den uteblivna handskakningen i hans värld står för.

Låt oss diskutera religionernas plats i det svenska samhället på ett mer nyanserat sätt än det som Sverigedemokraterna erbjuder. Kvällens "Debatt" i SVT klarade inte det, utan spelade på Sverigedemokraternas planhalva. Genom att hetsa mot muslimerna i studion och plocka enkla lösryckta poäng om slöjor, stening och avhuggna händer vid otrohet enligt sharia, muslimska kvinnor som inte får bada tillsammans med män och nån som tar paus från jobbet för fredagsbönen blev programmet ren pr för det tidigare nämnda partiet.

Jag tror/hoppas inte det var meningen med programmet, men det var tyvärr precis så det framstod; som ett isärhållande av vi och dom. Det som började som en till synes utsträckt hand slutade i en rasistisk pamflett. Hur kunde det bli så fel?

1 kommentar:

Kulturbäraren sa...

Han tillrättavisade dem inte för att de är kvinnor utan för att de inte anpassar till Sverige/Europa/västerlandet, den svenska/europeiska/västerländska kulturen och svenska/europeiska/västerländska traditioner. Det är ganska absurt att göra detta till en feministgrej.

Är det inte liksom din uppgift att försöka reformera islam istället för att angripa Carl Hamilton? Men feministerna har ju svikit de muslimska kvinnorna. Man hör aldrig någon kvinna prata om hur kvinnoförtryckande islam. Det överlåter ni till de muslimska kvinnorna, om ens det.

Och vad menar du med "Debatt" spelade på sd:s "planhalva"? "Debatt" är tvärtom ett av SVT:s mest vänstervinklade program, och det fanns endast en sverigedemokrat, partisekreterare Björn Söder, inbjuden - för en enda gångs skull! Toppen på isberget är väl att du drar in rasism in i detta. Sedan när blev islam en mänsklig ras?