torsdag 27 mars 2008

Kräv politisk bojkott av OS-invigningen nu

Först hoppade regissören Steven Spielberg av sin inblandning i OS-invigningen. Sen har Liberala ungdomsförbundets ordförande Frida Johansson Metso krävt att Stefan Holm ska hoppa av OS. Löjligt, tycker journalisten Jan Söderqvist, som tycker att hon i stället borde kräva att EU-minister Cecilia Malmström och statsminister Reinfeldt stannar hemma tillsammans med restan av det europeiska politikergänget.
Men i övrigt är han inte emot en total bojkott och tror dessutom att den skulle vara verkningsfull. Malmström svarar att varken Dalai Lama eller oppositionella i Kina tycker att det är en bra idé, utan vill att världen kommer till Peking och rapporterar mot brotten mot de mänskliga rättigheterna som ständigt begås.
Men bojkotten är nu ett faktum, efter att den polske regeringschefen Donald Tusk i dag gått ut som den förste i EU och sagt att han inte kommer att delta i invigningen. Tidigare har Tjeckiens president Vaclav Klaus sagt att han stannar hemma. (Ekot, P1)

Jag trodde inte att detta var möjligt, men det händer här och nu och det är bara att hänga på fd justitieministern Thomas Bodström och kräva att Reinfeldt stannar hemma han också.

Inga kommentarer: