fredag 11 januari 2008

Billy Butt försvarar misstänkta våldtäktsmän i egen sak igen

På nättidningen Sourze.se rider den våltäktsfällde fd skivproducenten Billy Butt åter ut i strid för de misstänkta våldtäktsmännens försvar. Nu är det barnflickan som säger att hon blivit våldtagen av operasångaren Tito Beltram, som han försöker misstänkliggöra genom att ifrågasätta den lagliga rätten - den 10-åriga preskriptionstiden i våldtäktsfall - att vänta 8 1/2 år innan man gör en anmälan. Han dömer inte skriver han i sin intrikata artikel på Sourze. samtidigt som han indirekt tror att allt är ett falsarium från kvinnans sida eftersom hon väntat så länge. Han fattar ingenting av våldtäktsproblematikens komplexitet, utan skriver bara indirekt i egen sak. Karln vägrar nämligen att inse att loppet är kört för hans del och fortsätter att överklaga den gamla domen mot honom, samtidigt som han kör charmoffensiv mot kvällstidningsbossar - utifall att så skulle bli fallet - som tror att hans fall kommer att prövas på nytt. Det är både sorgligt och smått humoristiskt att hans charmoffensiv gör att folk inom media faktiskt tror att hans våta dröm om överprövning kommer att bli sann. Jag kan bara i mina svartaste mardrömmar se rubrikerna i kvällisarna framför mig: "Nya fakta: Kvinnor ljuger om våldtäkt" och "Billy Butt tillbaka som skivproducent starkare än någonsin". Men när jag vaknar är allt som det ska: Billy Butt är inget annat än en avdankad skivproducent som våldtog unga kvinnor och nu vägrar att inse att det inte är ok.

Expressen Söndag mot ättestupa med manspanel

Kommer du ihåg när Aftonbladet för ett tiotal år sen satsade på en mansbilaga? Den fick de lägga ner illa kvickt, för intresset var nada.
Nu har nån jävla snilleblixtgrupp på Expressen kommit på att tidningen ska satsa på män på söndagar, genom att städsla en manspanel. Grattis! Och vem tror de ska köpa den? Män som Robban Aschberg, Pigge Werkelin, Leif GW Persson och Paolo Roberto, som sitter i den här hårdkokta panelen. De här mansdinosaurierna kan möjligtvis locka snubbarna som slutat köpa porrblaskorna?
Den här idén är bara fel, fel, fel och totalt out of date. Jag ger den ett halvår. Max. Eller också har jag så fel, fel, fel och det visar sig att det är just såna här män Sverige längtar efter. Snacka om backlash för jämställdhet inom medierna i såna fall.

Idrottsgalans SVT-trailer som om inget hänt

Såg precis trailern för Idrottsgalan i SVT och tänker på reklamkampanjen på stan när Adaktusson skulle starta ett program i TV8 för nåt år sen. Han kliver ur en limo och där står alla snygga kvinnor, som ett gäng groupies och väntar på "the rocker". Det blev lite hallå om den där bilden om synen på kvinno-, respektive mansroll och sån där gammal skåpmat som ständigt dras fram för att på den frontet inget nytt.

Nu är det alltså dags igen. Peter "Så ska det låta" Settman kliver ur en limo. Röda matten ligger på plats, kamerablixtrarna och så en blondin med långa bara ben och ett lika långt hår som vevar på i bakgrunden, även hon från limon. Jag ska inte dra den där om kvinno-, och mansroll, du har hört den förut. Det enda som är just med den där trailern att han blir borttacklad från mattan av en hockeyspelare, även om jag hellre hade sett att blondinen sträckt fram ett av sina skitlånga ben.

torsdag 10 januari 2008

Filmrecension, Försoning, IG

Det regnar Golden Globe nomineringar över underbarnsstämplade regissören Joe Wright och den hypade författaren Ian McAvoy för filmen "Försoning". Något som för mig är helt obegripligt. Det här är filmen jag önskar jag inte sett.

Läs min recension på www.sourze.se.

Sarkozys nya kvinna näckas i fransk media

Fransmännen har intagit topplaceringen i EU:s gubbslemliga.

Först strippar tidningen Le Nouvel Observateur - där Simone de Beauvoir tillsammans med 342 andra kända och okända franska kvinnor skrev "De 343 slampornas manifest" där de offentligt berättade att de genomgått olaglig abort, vilket väckte en debatt som gjorde att laglig abort blev möjlig 1971 - sin världsberömda filosof och författare i samband med att det i år är 100 år sen hon föddes (hon dog 1986).

Nu fortsätter de att näcka Carla Bruni - president Nicolas Sarkozys nya kvinna - i sin misogyna jakt på att dra ner kända kvinnor i smutsen. I går cirkulerade en bildshow med henne i olika nakenposer tillsammans med namn på alla hennes tidigare älskare, meddelar min EU reportrande väninna.

onsdag 9 januari 2008

Le Nouvel Observateurs sexistiska hyllning till Simone de Beauvoir

I dag skulle den franska författaren och filosofen Simone de Beauvoir fyllt 100 år. Till skillnad från sin livskamrat Jean-Paul Sartre lever Beauvoirs filosofi i allra högsta grad fortfarande. "Det andra könet" är fortfarande feminismens viktigaste verk och när feministiska filosofer i dag läser henne i sin egen rätt - och inte som en epigon till Sartre - visar den sig vara skilja sig en hel del från hans existentialism.
Frankrike, som alltid har haft svårt för Simone de Beauvoir, fortsätter att häckla henne när de kan. Som en kommentar till hennes 100-årsdag väljer tidningen "Le Nouvel Observateur" att näcka henne på hela sin förstasida. Patriarkatet består och även om Beauvoir är mycket vacker i all sin nakenhet, skulle gubbslemmet aldrig kommit på samma idé när de firade Sartres 100-årsdag för några år sen.

ps
Efter att ha sett två av tre dramatiseringar av Sartre och Beauvoirs liv tillsammans är det typiskt att trots att det är hon som ska hyllas den här gången, så är det han som står i förgrunden.

tisdag 8 januari 2008

Filmrecension: Before the devil knows you´re dead, VG

Jag säger bara Philip Seymour Hoffman. Han är värd hela biljettpriset för detta knallhårda och nattsvarta familjedrama. Apokalyptisk storstadsskildring, medelålderssnubbar som tappat greppet och mord. Det är lika hemskt som det låter. Men bra om män, makt och våld.

Läs min recension på sourze.se!