fredag 29 december 2006

Lindsay Lohan älskar strippor

Att utvik och hora för pengar är nivåskillnader i ett och samma kontinuum står klart om man som jag läst lots of självbiografier av silikon blondiner och en brunett callgirl på Manhattan under julhelgen. Gränsen mellan att posa inför kameran, åla runt en strippstång, göra det live på porrfilm eller ta betalt som callgirl eller streethora glider ständigt.
Lindsay Lohan som tränar sig blå för sin kommande stripproll har nu krupit till korset och ber stripporna om förlåtelse för att hon tidigare kallat dem horor (se bloggen "In your man-eyes only" 061223). Enligt Aftonbladet (061229) gör hon nu en total turnorver och säger: "Jag älskar strippor" och för att understryka det hela skänkte hon dem ett nummer runt strippstången på klubben Scores West i New York.
Om det skulle dippa med skådespelarkarriären spås hon av strippkollegan Brooke en lysande framtid runt stången: "Hon kommer att bli en bra strippa, hon är en naturbegåvning".

torsdag 28 december 2006

Gubbmobbarna Kadhammar och Bergqvist

För några veckor sen var det Kjell Bergqvist som bara såg Carolina Gynnings "justa rattar" när hon var programledare i 4:ans "Förkväll". Det fick macho-Kjelle att ryta till och säga att i TV passade hon inte.
Nu är Peter "krigskorrespondenten" Kadhammar som gör sig lustig över Linda Rosing (Aftonbladet 061228)och jämför henne med Irakkriget. Jag har alltid gillat Kadis, sen vi jobbade ihop på Expressen på 80-talet och aldrig betraktat honom som den mobbare han nu kommer ut som. Försöker han vara rolig när han jämför kriget i Irak, som kostat 600 000 människoliv med Linda Rosing, som enligt honom är den andra världskatastrofen?
Något hos de här damerna provocerar machomän av en viss typ så mycket att de tappar fattningen och blir larviga. Vad är det som gör att Kadhammar sätter sig med tidningsläggen från 2003 och går igenom allt som skrivits om Rosing och sen skyller det på henne, när det är tidningar som den han själv jobbar på, som säljer lots of lösnummer på Linda? Tycker han månne att han själv får för lite utrymme i tidningen? Kanske gömmer han sig fegt bakom Linda, i stället för att säga rent ut att tidningen han skriver för sysslar med skit. Sånt trams kan vi läsare klara oss utan. Däremot skulle jag mycket hellre velat läsa Lindas bok "Den nakna sanningen" med Peter Kadhammar som medförfattare, än den nuvarande kändisjournalisten Daniel Nyhléns bleka insats. Det är jag säker på skulle blivit en avslöjande historia värd namnet,för till skillnad från Nyhlén är Kadhammar en herrans bra journalist.

Inget arbete, inga barn för kvinnor

Så resonerar kvinnor födda på 70-talet, enligt Anna Hedborg, fd (s) statsråd och generaldirektör för Riksrevisionsverket (Expressens debattsida 061227). Ändå vill de flesta ha två barn, vilket överenstämmer med det genomsnittliga födelsetalet under 1900-talet.
Men något hände när den ekonomiska kristen slog till på 90-talet. 70-talist kvinnorna, har bland andra, svårt att få jobb och väljer i stället för att skaffa barn att fortsätta studera och föder därmed barn senare. Men även de lågutbildade kvinnorna, som vid tidigare lågkonjunkturer valt att skaffa barn om det varit smått om jobb, väntar nu med barn.
Tvärtemot vad jag befarade i min blogg "Ännu en kvinnouppfostrare, Dr Gottlieb" moraliserar inte Hedborg över att kvinnorna blir allt äldre innan de skaffar barn. Det är bara en konsekvens av samhällets prioriteringar. Men om "samhället erbjuder arbete, dagis, föräldraförsäkring och jämställda villkor för kvinnor och män kommer de flesta kvinnor att välja att föda ungefär två barn", skriver Hedborg.

Svenska kvinnor strävar mao allt mer efter att bli ekonomiskt oberoende av män, vilket medför en stark känsla för att man som kvinna måste veta att man själv kan försörja sig och sina barn. Lågt barnafödande hänger ihop med kvinnors brist på arbete, menar Hedborg, vilket syns i länder som Tyskland, Spanien, Italien och Japan där kvinnorna föder ca 1,2 barn per kvinna i genomsnitt. När samhället skiter i mammornas rätt till arbete, vägrar allt fler kvinnor att bli just det och gör som de akademiska kvinnorna i Tyskland, bland vilka 40 procent inte har några barn.

Kontentan: Ju fler kvinnor som jobbar i ett land desto fler barn föds. Det innebär en politik tvärt emot den som alliansen med Göran Hägglund (kd)i spetsen driver för att mammorna ska stanna hemma längre med sina barn.

Tusen spänn för en avsugning på Malmskillnadsgatan

1999 kriminaliserades sexköp i Sverige, vilket gjorde att gatuprostitutionen försvann nästan helt. Nu sju år senare ökar den igen (DN 061228). Annika Borg, chef för socialtjänstens prostitutionsgrupp säger att det finns ca 225 gatuhoror i Stockholm, de flesta "egna företagare" utan hallickar som roffar.
Några horor berättar om några unga rumänskor som dök upp på Malmskillnadsgatan för ett tag sen, hur polisen slog till mot deras hallickar som nu är häktade, misstänkta för koppleri och människohandel.
Det är skillnad på horor och horor, men de som horar på gatan rör sig oftast i samhällets bottenskikt och horar för att klara uppehället och/eller finansiera sitt missbruk. Åtminstone säger tidigare kartläggningar det.

onsdag 27 december 2006

Ännu en kvinnouppfostrare, Dr Gottlieb

Till skillnad från feministen Shulamit Firestones radikala förslag på 70-talet, att satsa på befruktning utanför kvinnokroppen, hotar docenten och läkaren Claes Gottlieb vid provrörsbefruktningskliniken (IVF) på Sophiahemmet med att kvinnor blir barnlösa eller får kromosomfelsbarn om de väntar för länge med barnafödandet (Expressens debattsida, 061226). Trots att han själv förestår en lyckoklinik som möjliggör för kvinnor runt 40 och deras män att bli föräldrar talar han för sitt egna försvinnande som hjälpreda för barnlösa.
I sin debattiver pekar han finger åt kvinnorna och menar att de tidigare i livet borde tänka på barnafödande och inte bry sig så mycket om att skaffa ett jobb för försörja de små. Hans hotfulla inlägg andas gammal traditionell familjeförsörjaranda där far drar in stålarna medan mor fungerar äggkläckningsmaskin på hemmafronten.
Han tycker inte att familjebildning är en gemensam affär där pappa och mamma ska dela lika på ansvar för försörjning och barnomsorg, utan vill gå tillbaka till hemmafruparentesen på 50-talet. För det är ju så det blir om kvinnor ska föda barn tidigare. De missar hela karriärgrejen liksom och sen är det försent för många, som då redan sitter fast i det ekonomiska beroendenätet, vilket hela tiden är argumentet för varför just kvinnor ska vara hemma med barnen.
Nej, käre doktor Gottlieb, sluta skräm kvinnor med att de inte kan få barn om de väntar några år och titta på barnafödandet ur ett vidvinkelperspektiv, dvs skriv en debatt-barikadartikel om pappas roll vid barnafödandet i stället. För om den blivande pappan sa till chefen på jobbet tillräckligt många gånger: "Att nu är det så här, att Lisa och jag ska ha barn och det betyder att jag blir borta ett halvår" så skulle de ekonomiska förutsättningarna för kvinnor och män närma sig varandra på sikt och då skulle det bli möjligt för kvinnor att föda barn mycket tidigare än i dag.
Det, Dr Gottlieb, skulle göra skillnad utan att skuldbelägga kvinnorna för att de väntar med att föda barn. Och om du tänker skriva nåt åt det hållet kan du slå en signal till Linda Skugge och fråga om inte hon också vill vara med i pudelartikeln som ber kvinnor över 24 om ursäkt för att de väntar med att föda barn. Mama-mamman Skugge - som numera mest trampar kvicksand i amningsträsket och andra mamma-utmarker - bloggar om att hon var 26 år när hon fick sitt första barn, men skulle velat vara 24 år. Också kommer skuldbeläggandet: Hon var ändå yngst bland alla tanter och gubbar med pösmagar med dyra kläder.
I dag kommer Anna Hedborg, generaldirektör på Riksförsäkringsverket att fortsätta att blama kvinnorna på Expressens debattsida (tror jag) under rubriken "70-talister kan bli den första barnfattiga generationen".
Jag återkommer i frågan och hoppas att jag har fel i min förutfattade mening om Hedborgs inlägg. När det gäller Skugge och Gottlieb drömmer jag nog mest om att de kommer tänka om...men i den bästa av världar är inget omöjligt.

Donald Trump med rätt att bestämma vad en riktig kvinna är

21-åriga Miss USA, Tara Conner hänger för mycket på New York barerna för att chefen för miss-jippot ´, miljardären Donald Trump ska vara nöjd med henne som ett föredöme. Han har nu gett henne en chans till bot och bättring - hon måste bl a checka in på alkholklinik - om inte ryker titeln.
Kvinnouppfostraren Trump har fått komikern, talkshowaren och lebban Rosie O´Donell att harkla sig över Donalds egen ranking på de moraliskas topplista. Enligt henne har Mr Trump bottenkänning. Efter det har han mulnat och öst ur sig alla stereotypa föreställningar som historien bjudit om lebbor: Hon är omoralisk, "avskyvärd på både insidan och utsidan","en slusk", talar som "en lasbilschaufför", ful och fet. Allt enligt SvD, där man kunnat följa miss-dramat de senaste veckorna.
I Trumps miss-universum är O´Donell-kvinnor inte "riktiga" kvinnor, dvs kvinnor som inte tänder på män ger honom abjektala uppstötningar.
Fortsättning följer...

Män kan visst våldtas

Även om Märta Tikkanen påstod motsatsen i sin roman "Män kan inte våldtas", 1978 om bibliotikarien Tora Randers våldtäktsbeslut i fråga om den man som våltagit henne.
Men Tikkanens romantitel talar heterosexualitet. För knappt har de hunnit tagit en misstänkt för hormorden i engelska Ipswich, så dyker det upp en serievåldtäktsman i Baytown, utanför Houston i Texas (Expressen).
De senaste åtta månaderna har fem män blivit våldtagna "av en ensam man", men polisen tror att fler kan ha blivit våldtagna, men inte anmält pga av skammen.
Serievåldtäktsmän som våldtar män är unikt i kriminalhistorian, däremot finns exempel på homosexuella seriemördare - John Wayne Gacy och Jeffrey Dahmer - som haft sex med sina offer.

Enligt de amerikanska justitiedepartementet har en av 33 män utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök, medan var sjätte kvinna råkar ut för det.

tisdag 26 december 2006

Like a virgin, ett minne blott

Den amerikanska kultur- och konsthistorikern och queerteoretikernas darling Camille Paglia har sen 90-talets början rotat ner sig i sexualitetens betydelse i kulturen (hennes senaste "Vamps and tramps" är snodd från KB). I tidningen US skriver hon att kyssen mellan Brittan Spears och Madonna 2003 inte var drottningens kronöverföring utan en dödskyss.
Denna annars så sexliberala Paglia - som vanligtvis inte har något emot vare sig porr eller prostitution - visar nu på pryda tendenser, men gömmer sig bakom svammel om att till skillnad från Madonna förstör Brittan sin karriär genom att spela på sex.
Återigen spelas den gamla klasskampen mellan fina och fula flickor upp. På samma sätt som när stiloraklet Ebba von Sydow hissar Paris Hilton medan hon sänker Big-Brother-brudar och deras look alikes, pekar Paglia finger åt trash Brittan, medan Madonna som blottade sig i början av sin karriär nu får epitetet "autentisk artist" av Paglia.

Reinfeldt tänker på potensen

I vilken grotta har statsminister Reinfeldt ruvat de senaste åren när han med en papegojas envishet upprepar att kompetensen ska gå före kön? Samtidigt har näringslivet tänkt om när det gäller jämställdhet och chefer och enligt tidigare utredare för ett lagförslag om jämn könsfördelning Catarina af Sandeberg (SvD 061211)kan bolagsstyrelserna i dag tänka kvinna och chef på en och samma gång. Men inte Fredrik. Han vill avskaffa de tidigare uppsatta (s)-målet om att hälften av de nya statliga toppcheferna ska vara kvinnor.
Vad säger finansministern Anders Borg, som outade som feminist och Simone de Beauvoir-fan före valet, om det? Dags att börja prata om "Det andra könet" i stället för om "Sagan om ringen" (som Expressen härförleden glunkade om var kill-killarnas inspirationskälla) på veckomötena i regeringens verkställande utskott.

På äktenskapsfronten nytt

Medan Bingo "Bongo" Rimér och Big-Brother-stjärnan Angelica Bremert vill gifta sig näcka under vigselförättare Runar Sörgaards ledning, endast iklädd det som gud skapade (se bloggen: "Bingos våta dröm"), har Tilde Fröling och Peter Seipen gjort något giftasförbjudet. De har äktat varann i Las Vegas på fejk rakt igenom.
"Man får egentligen inte gifta sig med ironi och en sminkad Elvis, men nu har vi gjort det" säger Tilde till Expressen (061218).
Subversiv verksamhet från två håll när det gäller att omvandla äktenskapet från en allt mer vanlig resa mot skilsmässa till en crazy grej - ett jätteparty - bland andra.

måndag 25 december 2006

Politisk julmässa i Uppenbarelsekyrkan

Ja, det är faktiskt sant. Efter att kören - varje år decimerad enligt principen vad bidde det då då - som i år bestod av 4 män och kvinnor. Annat var det på salig kompositören Sven David Sandströms tid, då han och SVT:s musikjournalist Camilla Lundberg var med och jag och kompisen och musikgeniet Christian Falk sjöng i kyrkans ungdomskör.
Men de tappra fyra sjöng hur som helst smäktande om stjärnan i fjärran och vaktmästaren läste en snyftare om de ammande barnen som alla snuttar under stjärnorna. Efter det kom eftermiddagens scoop - helt oväntat - i Hägerstensåsens kyrka. Prästen brände av en politisk predikan där hon bad för regeringen, att de skulle beakta sina beslut om hög och låg och se till ALLA:s bästa. Så gick hon på och jag höll andan och kikade upp bakom psalmboken, för att se om Thomas Gür, som brukar debattera på ledarsidan i SvD, tänkte säga emot. Men, nej, alla satt som tända ljus.
När jag tog mor under armen och vandrade hem under månskäran och alla tindrande stjärnor såg jag en ny politisk tribunal framför mig - predikstolen - i skyn. Vem var det som sa att religion inte är politik. Efter KG tycks inget vara sig likt i kyrkan. Tack, gode gud för det.

söndag 24 december 2006

Blondes going poppornostars

Jag har länge undrat vad Marie Plosjö - silikonblondinen som blev osams med bästis-silikonblondinen Natacha Peyre i direktsändning - tog vägen efter dokusåpan "Paradise Hotel". Nu vet jag, hon har gjort en Rosing och outat som poppornostar med låten "Boom Boom Boom".
På www.marieplosjo.com/bloggen kan man se turkpopvideon, där Marie får mina assocciationer att tänka haremshora. Instängd i ett österländskt palats ålar och krålar hon likt ett djur bakom galler. Det enda hon har att roa sig med i sin ensamhet är att gnida handen längs halsen på en champagneflaska. Ja, ni förstår...videosnubbens - är det samma gubbslem som gjorde Rosings? - fantasier är rätt enkelspåriga. Och som av en händelse viker Marie ut sig - nu med avklippt frisyr som Gynning - i decembernumret av FHM, precis som Linda kommer att göra i januarinumret.

Detta är alltså vad vi har att vänta från de kreativa flickfotografjägarna härnäst. En drös silikonblondiner som sjunger upp på en video in your neigbourhood fortare än du kan säga God Jul!

Bingos våta dröm

Har just varit på Bingo "Bongo" Rimérs födelsekalas på nätet. Seglade in på "Glamourprinsessans dagbok", www.karolinalassbo.blogspot.com och där låg flick-bunny-bilderna på Bingo och hans flickor. Vad är det med den snubben?
Förra året, tror jag det var, såg jag bilder från hans megapartaj around Stureplan. Han hade makat ett Hugh Heffner look alike häng-sväng-kalas, som gick att skådas på www.stureplan.se.
Att killen wannabee svensk Playboyking vet vi. Frågan är om han kommer lyckas.

Läste i Expressen Fredag (061208) att Bingo vill gifta sig näck - en gång till, han glömde nämligen att strippa förra gången - tillsammans med alla nakna bröllopsgäster. Mmmm...ormgrop.
Hoh, hoh, Bingos bröllopsdrömmar är en satsning på något "vågat", enligt Expressen. Och "vågat" à la Rimér är att ha Runar Sögaard som naken vigselförättare "bland snäckor och skal i vattenbrynet". Förra gången Bingo gifte sig med Big Brother-stjärnan Angelica Bremert skedde det i Las Vegas tidigare i år och sen dess har hon synts tillsammans med sin make i TV-programmet "Being Bingo". Förutom nudisstohejet vill de tu även viga sig traditionellt. Vicken backlash!

Läste förövrigt i Mattias Anderssons "Porr. En bästsäljande historia" att killar som har lite svårt med brudar får mycket enklare om de gömmer sig bakom en kamera och kallar sig flickfotograf (Bingo har lagt till den populära titeln entrenör). Inte vet jag om det är Bingo-tricket, men att killen privat föredrar silikonbrudar och leker den svenske Hugh det är ingen tvekan.