fredag 22 augusti 2008

Hägglunds vårdnadsbidrag floppar så klart

Att den här regeringen is a real disaster är knappast ett understatement längre. Senast på listan över vad folket inte efterfrågar är kd:s hypade vårdnadsbidrag. I dag meddelar ekot att bidraget, 2 månader efter införandet, inte är någon hit. Det borde hemmafrupartiet kd ha snappat redan innan de genomförde skiten. För vilken vettig kvinna i dagens läge är beredd att stanna hemma med barnen för 3 000 pix i månaden, för att sen loosa totalt i ekonomisk och karriärmässig jämställdhet med barnafadern? Några få reinkarnerade 50-tals hemmafrukvinnor, men inte fler.
Kd bevisar härmed vilket anakronistiskt och fullständigt tondövt parti de är, som i alla lägen låter sin familjekonservativa ideologi gå före vad kvinnor i det här landet egentligen är betjänta av.
Och det där gamla alibit "för barnens bästa", som tillhör kd:s argumentationsdarlingar, är ju i själva verket bara ett sätt att ge moderna 2.0 kvinnor dåligt samvete och i patriarkal anda tycka att det är naturligt att kvinnor - inte män - offrar sig för barnens skull.

Inga kommentarer: