onsdag 16 juli 2008

Politiker överens: prostitutionen ska bekämpas

Dagens sexliberaler har inget politiskt stöd som på 60- och 70-talet. Sen bordellhärveministern Lennart Geijers sexradikala dagar har den politisk samstämmigheten varit kompakt: Prostitution är ett jävla skit och nu ska vi göra vad vi kan för att baxa bort den.
Regeringens nya förslag innebär en skärpning prostitutionslagstiftningen och satsning på 210 miljoner för åtgärder mot trafficking och prostitution, kan vi läsa på DN debatt i dag.
Horälskaren Blogge är snabb att kommentera. Däremot har de lyckliga horornas taleskvinna numero uno Isabella Lund tystnat. Sen mediahypen av den lyckliga horan på de utsatta horornas bekostnad tog över i samband med att sexliberalen och de lyckliga horornas bästa vän Petra Östergren landade antifeminist-pamfletten "Porr, horor och feminister" 2006 har Isabella Lund framgångsrikt lobbat (utsedd till Årets politiska blogg 2007)för att de lyckliga horornas rätt att starta eget, som vilken företagare som helst.
Om man trott att mediadebatten varit ett utslag av en ändrad syn på prostitution och inte bara varit ett kittlande ämne - som vanligt - att ta upp och därav de stora medieutrymmet, slår regeringen nu de blå dunsterna ur horlobbarna. Den svenska politiska linjen står fast och Sverige backar inte sexliberalt in i framtiden, utan tycks ha lärt av den urspårade sexliberalismen på 60- och 70-talet.
Sen kan ju Blogge försöka veva på om den svenska synen på prostitution och koppla på den på FRA-helvetet. Östergren, Lund och co hänger säkert på men den politiska linjen står fast. Frågan är om horfrågan lockar media ännu en gång och om de är beredda att haka på med Blogge-tåget. Återstår att se.

Inga kommentarer: