onsdag 10 september 2008

Äntligen är feminismen jag gillar tillbaka på Expressens ledarsida

Karin Olsson tycker i en ledare i dag att: "Männen borde sluta gnälla" och tar sina liberala - och jämställda (?!) - manliga tyckarkollegor, parhästarna PM Nilsson och Niklas Ekdal som exepmpel.
Det är lysande skrivet av Olsson och plötsligt framstår herrar Ekdal och Nilsson - i tyckarretoriken på DN:s och Expressens ledarsidor har de tu framstått som två jämställda män - som två som i själva verket lirar med damerna Zandén och Gyllenhammar.
Det är inte vidare sexigt med jämställdhet, gnäller tydligen Ekdal i en DN-intervju (har inte läst ännu) och PM Nilsson beklagar att inga genialiska manliga böcker blir skrivna längre eftersom snubbarna nu måste dra barnvagn. Man tar sig för pannan.

I morgon bitti blir det förhoppningsvis fajt i rutan när Olsson och PM Nilsson drabbar samman i TV-sofforna både hos SvT, 7.45 och TV4, 8.50. Det ska bli skoj att se hur Nilsson ska göra; fortsätta att hänga med Zandén/Gyllenhammar eller göra den beramade pudeln. Kanske lika bra han lånar Kjartans Slettermarks pudelkostym directly. Frågan är bara om Nittve lånar ut den, eftersom den ingår i en av de permanenta utställningarna på Moderna museet.
Jag hejar hur som helst på Olsson och tror hon kommer sopa banan med PM. 3 - 0 till Olsson på grund av dåligt försvarsspel: Öppet mål PM You bet!

ps
PM och Ekdal är ena riktiga bitterkukar 2.0 (se bloggen: "Strindberg: Århundradens största svenska bitterkuk" nedan).

Inga kommentarer: