torsdag 11 september 2008

PM Nilsson klarar inte det Lena K Samuelsson fixar med bravur

Har precis sett matchen om män som gnäller över jämställdheten, där en jävligt förbannad - han höll sig krampaktigt till den jämställda retoriken, men den sammanbitna attityden avslöjade honom i TV-rutan - PM Nilsson nästan briserar av frustration - "över att inte kunna skriva briljanta böcker" - i SVT:s "Gomorron Sverige", medan Karin Olsson lugnt och metodiskt tog hem spelet, som jag tippade i min blogg i går.
Medan Niklas Ekdahl i gårdagens radiodebatt med samma Olsson (se bloggen: "Game, set och match..." från i går) vägrade stå för sina egna ord, väljer PM en annan strategi. I hans värld förlorar arbetsgivarna på att män är hemma med ungarna, eftersom det enligt hans manliga sätt att se saken inte går att kombinera ett toppjobb - i hans fall som chef för en ledarredaktion - med huvudansvar för barn hemma. Han snackar skit och ljuger när han säger att det inte finns någon som klarat motsvarande prestation.
För det finns en person och hon - SvD:s chefredaktör och småbarnsmamma Lena K Samuelsson - är inte bara chef för en redaktion utan chefen för det hele samt fullt ansvarig för hemmalivet. Mig veterligen finns det inga arbetsgivare som klagar på henne, snarare tvärtom, eftersom hon tagit SvD till höjder tidningen aldrig tidigare skådat samt tagit hem de flesta priser man kan få inom media. Alltså både tidningsdrottning och good enough mother.

Så tagga ner en smula herr Nilsson och som Olsson så riktigt påpekar: Sluta gnäll och gör nånting i stället, för att nynna i takt med Ola Magnells gamla hit om att ta i och vara positiv i stället.

Inga kommentarer: