måndag 20 oktober 2008

Papa Dee gate: När en kvinna tar på sig skulden och skyller på alla utom gärningsmannen

In i det sista - vid midnatt - mot dagen - i dag - då Papa Dee ska frias eller fällas för misshandel mot sin hustru natten mot den 14 september, bloggar hon (eller vem det nu är som står bakom hennes skriverier) som besatt på sin blogg - med det talande namnet LIVING THE DREAM - för att göra vad hon kan för att han i juridisk mening ska anses oskyldig.

I en lång anklagelseakt från 080919 (då hon själv tar på sig skulden) till det inträffade och fram till domedagen riktar hon i tur och ordning ett J´accuse mot:

080909 - 081010
SIG SJÄLV; för att hon har ätstörningar och ett självdestruktivt beteende

081015,18:40:13
EX-FLICKVÄNNEN; för att hon är "en svartsjuk ex-flickvän som infekterat målet med sina lögner".

081019, 10:52:21
EX-FLICKVÄNNEN; för att hon ljuger när hon är i rätten (hävdar att hon blivit kontinuerligt misshandlad av Papa Dee under ett tio år långt av och på förhållande, min anm)

081019, 18:08:27
AFTONBLADET; för att de utnyttjat henne och Papa Dee genom en felaktig publicering i vilken de medverkat.

081020, 00:13:14
ÅKLAGAREN; för att hon inte tror på henne.

Någon dag efter att Papa Dee häktades (081914) och fram till rättegången (081013) stängde hon ner sin blogg, vilket var klokt. Jag och många med mig hoppades att det berodde på att hennes familj då tog hand om henne och var de som låg bakom att det viktigaste då som nu är att Andrea tar hand om sig själv och sitt självdestruktiva liv, i stället för att göra Papa Dee, som misstänks för att ha misshandlat henne till sin huvudsak.
Men några dagar senare är hon tillbaka på bloggen LIVING THE DREAM, eller snarare mardrömsbloggen om du frågar mig. Och på den vägen är det. Ingen har tydligen kunnat stoppa henne.
Så går det till när en kvinna gör en mans liv till sitt eget och låter sig själv reduceras till ett verktyg för honom. Sakta men säkert låter kvinnan sig själv försvinna in i manipulationens träskmarker där hon sakta sjunker mot botten, ner i det svarta hålet från vilket man bara kan skrika: Han är oskyldig, ta honom inte i från mig, utan honom är jag ingen.

Som tur är och det vet alla som gått igenom den här helvetesresan mot botten i en relation att det finns ett liv bortom mardrömmen, men då krävs det att man väljer att leva i den verklighet där en misshandel är en misshandel, är en misshandel.

Inga kommentarer: