tisdag 16 oktober 2007

Pär Ström, ny medlem i antifeminismmaffian

Pär Ström, samhällsdebattör och integritetsombudsman på högerns tankesmedja "Den nya välfärden" kommer nu med en ny bok där han talar om att feminismen inte tror på jämställdhet, utan utövar kvinnliga härskartekniker och är ute efter att förvandla patriarkatet till ett matriarkat.
Ja, ja, en snubbe som inte har bemödat sig med att ta reda på vad feminismen egentligen står för är det svårt att ta på allvar. Att han utan att ta reda på basfakta, som för de flesta ändå är okontroversiella, dvs att kvinnor som grupp är underordnade män som grupp, visar bara att så fort vem som helst klankar på feminismen får han/hon plats i debatten. Det leder till att vi står och stampar och inte kommer vidare i jämställdhetsarbetet, eftersom feminister ständigt måste bemöta människor som inte tagit reda på vad feminism är utan bara ser chansen att hålla tillbaka kvinnor ytterligare genom att utmåla feminister som härsklystna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är skrämmande hur fundamentalistiska och helt utan verklighetsuppfattning många av er feminister är.

Snarare är det ju så att feminismen är politisk korrekt och olika grader av den genomsyrar hela samhället - TROTS att dom flesta människor enligt undersökningar inte vill kalla sig feminister.

Att varenda en som ger feminister kritik skulle få sånt utrymme är ju totalt fel och omvänt från hur det verkligen ligger till. I det ickeoffentliga finns feminismkritiken överallt. På arbetsplatser och bland vänner med mer, men kritiken når nästan aldrig det offentliga. För feministerna 'lynchar' alla som vågar yppa kritik och den som gjorde det dränks sen automatiskt i massa tillmälen och spekulationer om kritikerns person och ofta helt utan sakargument.

Bland vanligt folk hör jag hela tiden att feminister 'inte riktigt är kloka' osv. Hur väl representerad tycker du den åsikten är i det offentliga?

T.o.m. Petra Östergren som själv är feminist har ju personligen skrivit om hur hon frysts ut ur den feministiska gemenskapen för att hon ifrågasatte feministiska 'sanningar'.

Jag måste säga att ditt inlägg sållar dig till den gruppen i mitt tycke. Totalt verklighetsfrånvänt och du grundar den såklart på din villfarelse om det 'härskande könet som vill motarbeta din frihet'. Totalt insnöad i axiomatiska dogmer, offeranda och kampretorik.