söndag 4 november 2007

Det moderata korthusets fall

Det gäller att hänga med i svängarna när de "nya moderaterna" nu med en rasande fart tappar masken och visar att de bara lurades med sin förvandling. Den gammelmoderata kulturen genomsyrad av förakt för allt som associerar till kollektiv, de gemensammas bästa och folket, tar nu gestalt i moderata politiker som tjänar millar och trots det inte kan betala vitt för att renovera kåken eller låta nån städa skiten för 80 spänn i timmen i 13 (!) år. Charlotte och Carl Cedersköld, mångåriga och välkända moderater har trots de "nya moderaternas" politiska agenda om att göra rätt för sig och inte fuska fortsatt med sin svarta piga, som om inget hänt. Som om allianssnacket kring de hushållsnära tjänsterna, som i Maud Olofssons underbara värld skulle förvandla allt svart till vitt, överhuvudtaget inte hade med dem att göra.
På samma sätt tycks Nicola Clase, handelsminister Ewa Björling, fd kulturministern Cecilia Stegö Chiló, fd handelsministern Maria Borelius, finansminister Anders Borg och migrationsminister Tobias Billström resonera. Andra - "pöbeln" (läs "bidragsfuskarna", arbetslösa och sjukskrivna) - ska sättas dit, skärpa och sköta sig, medan "jag" - den fria individen - skapar mina egna regler och ger fan i resten.
De bästa med den senaste veckans judaskyss av Pihlblad var att den för andra gången det senaste året drog undan täckelsen för "de nya moderaterna". När det väl var gjort radar de gamla moderaterna åter upp sig och tvingas nu en och en ut på den offentliga catwalken, där vi alla kan se att de nya kläderna liknar märkbart en tidigare modell, som de försökt få oss att tro inte längre existerar.

ps
För varje dag som går blir allianslirarna på plan allt färre och det blir allt lättare att hitta öppningar för sossarna framför mål. Efter första kvartslek är ledningen för det röda laget överväldigande, trots att de blåa taktiskt levt upp till förväntningarna och spelat smart. När andra kvartslek precis börjat visar det sig att de blå inte håller vad de lovat, att finterna i första kvartslek inte funkar längre. Från publikläktarna hörs ett dånande muller av burop och någon skriker att de bör lämna planen.

Inga kommentarer: