måndag 5 november 2007

Kan katolsk bikt rädda moddarna ur krisen?

Lyssnade just på den kloka gubben K-G Bergström i SVT:s "Godmorgon Sverige" angående moddekrisen. Det är klart att det blir svårt, funderade K-G, när moderaternas topp-tre gäng Schlingman-Borg-Reinfeldt ska lägga upp den nya moderata moralkodexen, när Schlingman vägrade betala TV-licens i 13 år och Borg höll sig med svart barnflicka i 4. Skillnaden mellan vanliga skattefuskare och de här två är att de senare är de som stiftar lagar och om de själva inte följt dem varför ska nån annan, undrade K-G.
Och det är klart att det blir humor när just de här tre går i spetsen för en moralisk skatteuppryckningskampanj, även om Schlingman på sitt katolska vis tycker att syndaren ska förlåtas och kunna gå vidare efter bot och bättring. Det låter mänskligt och fint.
Frågan är om vi tror på de nygamla moddarnas offentliga bikter vid mediaskampålen. När de gamla krutparet Cedersköld ertappades med skattebrallorna nere efter att betalt svart för städhjälp i 13 år och fortfarande gör, då undrar jag om det hjälper att kalla in äldre, mer erfarna moddar för att rädda partiet. Att Reinfeldt dessutom blev politiskt skolad hos Cedersköld gör ju inte saken bättre.

Inga kommentarer: