onsdag 30 januari 2008

Brödraskapet Mana-Kulturrådet-Kulturvänsterns män

Bakom Manas fd chefredaktör Babak Rahimis tilltag att skapa en kvinnlig skribent för att själv ge henne röst, ser Liljana Dufgran, ledamot i kulturrådet som inte ville ge Mana ekonomiskt bidrag, ett mönster där kulturetablissemangets män (den här gången genom männen och främst Arne Ruth i kulturrådet)i Sverige och Mana gör gemensam sak i att tysta invandrarkvinnor som fått frihet i här. Mot reglerna gick Ruth innan kulturrådet fattade sitt bidragsbeslut ut i media angående kritiken mot Mana och hojtade till tidningens favör om att kritiken stod för censur och inskränkningar i yttrandefriheten, enligt Dufgran.
Invandrarkvinnor tystas och viftas på nytt bort, men denna gång av svenska patriarker, som inte tar deras invändningar på allvar, menar hon.

Förra årets stora kulturbråk handlade om Maja Lundgrens bok "Myggor och tigrar". I den pekade hon ut ett brödraskap mellan kulturvänsterns män. Det blev ett jävla liv och män, såväl som patriarkala kvinnor, rusade ut och talade förutom att Lundgren var en "sjuk kvinna" om att Lundgrens bok borde censurerats och att ifrågasatte yttrandefrihetens gränser. Mönstret går igen, för att parafrasera Dufgran.

Inga kommentarer: