måndag 25 augusti 2008

Björklund bluffar om svensk skolkris

Hur kommer det sig att bara Expressen hänger på årets stora journalistiska scoop, som i går presenterades av det nya P1 programmet "Kris i skolan?"?
Där visar journalisterna Åsa Abdic och Jalal Lalouni att Jan Björklunds svartmålning av den svenska skolan är ren bluff, på punkt efter punkt. Det är hederlig och mycket avslöjande journalistik av bästa märke och Björklund står med brallorna nere och en av de stora valfrågorna för två år sen uppenbaras som rena falsarier. Svenska skolan är ingen katastrof på nåt sätt! Sug på den, gott folk. Vi har låtit oss manipuleras de senaste åren av Jan Björklunds smarta politiska trick för att nå makten. Och där är han nu, den gamle militären med tveksam kvinnosyn, mitt i maktsfärens hjärta, for sure aspirerande på borgerlig statsministertjänst vid nästa val.
Hittills har det gått som tåget för Björklund, men nu stämmer både Lärarförbundets Eva-Lis Sirén och Metta Fjelkner, Lärarnas Riksförbund in i kritikerkören mot Björklund.
Fjelkner som varit med om fyra olika utbildningsministrar under sin tid som ordförande säger till Expressen att det bara handlar om politiskt spel i Björklunds fall.
Ett spel som jag hoppas han förlorar nu, när han så oförblomerat fört oss svenskar bakom ljuset.
Jag bara undrar var det journalistiska drevet som ska få Björklund på fall håller hus. Inte på banan i alla fall!

Inga kommentarer: