måndag 22 september 2008

Newsmills redaktörer har all anledning till oro

Leo Lagercrantz, en av tre redaktörer på nya debattsajten Newsmill, oroar sig över att folk kommer fram till honom och grattar för Newsmill. Det gör han rätt i, för nyhetsgruvan har under den korta tid den funnits som debattsida på nätet utvecklats till ytterligare ett tyckarelitistiskt fora, där eliten till stor del utgörs av samma gamla vanliga gäng, som nu fått möjligheten att tycka till ännu en gång på ännu ett ställe. Intet nytt under solen, alltså. Hela idén tycks ha tröttnat på sig själv redan på första raksträcken, fast den fick en sån rivstart med damerna Gyllenhammar/Zandéns urtidsefterlysning om "riktiga karlar".
Det tycks allt mer vara PM Nilsson som äger för sidan liknar alltmer Expressens ledarsida (PM:s fd arbetsplats). Men att han lät pappadiskussionen halka över till "Godmorgon, världen" (en vecka senare!) i P1 och inte själv blåste liv i den på Newsmill efter att ha vandrat genom TV:s morgonsoffelandskap tyder på att väderkornet har tappat stinget.
Och Karin Eder Ekman, den borne feministen från Fittstim och Bang, var tog hennes redaktörsskap vägen? Efter gammalt upprepat om utseendefixering, tycks luften helt gått ur.
Vad är det som händer på Newsmill egentligen?
Från en som undrar.

Inga kommentarer: