lördag 18 oktober 2008

Papa Dee är Tito Beltran på repeat

Enligt Cecilia Beckroths blogg har någon - hon vill inte tala om vem än, men jag misstänker att det är någon i klanen Papa Dee - som med en jävla fart öppnat ett Flashback-konto under namnet "Pepparpannkaka". Under det talande namnet - en av Papas lierade, månne - nämns 16 oktober (3 dagar efter att Papa släppts i väntan på dom 081020) att fru Papa, Andrea Wahlgren uppdaterat sin blogg igen, vilken varit stängd sen Papa häktades, med några dagars eftersläpning.
I går fortsätter Papas fria-mig-turné i kvällisarna med snack om att han är oskyldig och att han nu är utsatt för en häxjakt, samtidigt som han på okänd ort nu väntar på domen med den enda han bryr sig om: frugan. Det hela låter som om man trycker på repeatknappen Tito Beltran; jag menar hur Beltran lät innan han för nån vecka sen åkte in på 2,5 år för utnyttjande av underårig och våldtäkt. Och media står, som vanligt till tjänst, för att åtalade ska få gråta ut och förhoppningsvis - helt i linje med deras agenda att frias - snyfta till sig en och annan känslig själs förtroende (som de kvinnor de gift sig med), som tänker:

"Han (välj själv; Beltran eller Papa) är ju en sån fiiin kille. Han som sjunger så vackert skulle aldrig göra nåt sånt. Nähä, det kan bara inte vara sant."

Har vi inte hört det där snacket till leda nu? Men trots naiviteten i ett sånt synsätt och medias val att snaska runt och öppna famnen för de här lirarnas fula spel, så tror 73 procent av 197 svenskar (som röstat på Cecilia Beckroths blogg) till skillnad från sångarfrun att Papa är skyldig, 12 procent att han är oskyldig och resten vet ej.

Mer häpnadsväckande är kvällisarna även efter domen mot den skönsjungande Beltran låter fru Beltran förfasa sig över att de flyttat gubben till ett annat fängelse och Unni Drougge skriver på sin blogg att Jenny Beltran i dag kommer att sitta med i Tilde de Paulas morgonsoffa i TV4. Why?

Media håller tydligen inte bara på att uppvärdera rösterna från brottsoffrens anhöriga (som Englas mamma t ex). Även de anhöriga till brottslingarna, som hela tiden hävdat deras oskuld, är påväg att få samma höga status. Jag ser redan framför mig hur Jenny och Andrea (om Papa döms till fängelse på måndag) får mediaerbjudanden, gör gemensam sak och blir programledare för serien "Oskyldigt dömda" (sponsrad av JK, som redan kommit ut med en sån skrift) i en Ding ding-TV-kanal nära dig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den här historien med Papa Dee är riktigt tragiskt. Vi har att göra med en väldigt ung tjej som är fotomodell , lider av ätstörningar och ångestattacker, hör röster i huvudet och har en mamma och pappa i Härnösand som inte kan se att det varit något fel sedan hon för ett halv år sedan gifte sig med Papa Dee i New York.

Andrea tar på sig skuld , och tror att det är hennes fel att Daniel dricker för mycket, att det är hennes fel att hon mår dåligt, att det är hennes fel när han ger sig på "döda ting".

Vi har en lägenhet som tydligen var full av blod, hallen och köket var i total oordning och ett blockljus som hon säger sig själv ha slagit i sitt huvud.

Och det finns ett vittne som heter Christine som har varit tillsammans med Daniel och som kan ställa upp och vittna på att hon också har blivit misshandlad av Daniel. Det finns ett flertal vittnen som kan vittna om att Daniel dragit sin fru i håret, slängt in henne i en vägg, hennes huvud har stutsat som en boll när han har dragit henne in i lägenheten, vittnen har hört Anderas ångestskrik som skrämde slag på henne, hon har blåmärken och skador på sin rygg, ben,ansikte.

Mitt i allt detta får vi sedan en romaniserad bild av läget från AB där de är "utomlands" ihop de älskar varandra, et cetera. Vad gör hon utomlands med honom? Får hon ingen hjälp här? Bryr sig inte hennes mamma och pappa? Och den där Emma Wikberg eller vad hon heter som de hade 40års festen hos, vad är det för vän egentligen??

Och det här liknar en hemsk roman. Och jag önskar att Andera får hjälp, all hjälp hon kan få.

Monika Wehlin sa...

Ja visst, Marlene, Papa-storyn är ett typexempel på "misshandelsrelationen" och det är betänkligt att media spelar med i det.
Aningslöst!

Anonym sa...

Det är som om media vräker sig in i allt de kan, bara för att de får, för att Papa Dee bjuder in. Papa Dee är bekymrad över sin karriär och vill visa upp den lyckliga familjen. Att han inte gjort något fel, att det är Andrea som mår dåligt. Och media lyder hans vink. Men inte övertygar Papa Dee mig inte! Och det är som att han anspelar på att det skulle vara synd om honom. Att det var fruktansvärt att sitta inspärrad. Men han kanske får vänja sig vid det. Det får tiden utvisa.

Under den tiden han är inspärrad kanske Andrea får tid att ta hand om sig själv istället. Och ju bättre hon mår, ju mer inser hon kanske att det inte är ok att behandla henne på det där sättet! Hon är så ung, ju tidigare hon får hjälp desto bättre för henne i framtiden.

Jag har hållet det här med Papa Dee på en armlängds avstånd, men nu har jag trillat ner i det med all sin förskräcklighet. Jag vill se en historia som slutar med att Andrea får hjälp, inte att hon fortsätter bo ihop med honom, blir slagen och att Daniel inte åker in.

Ha det gott!
Marlene