torsdag 28 december 2006

Gubbmobbarna Kadhammar och Bergqvist

För några veckor sen var det Kjell Bergqvist som bara såg Carolina Gynnings "justa rattar" när hon var programledare i 4:ans "Förkväll". Det fick macho-Kjelle att ryta till och säga att i TV passade hon inte.
Nu är Peter "krigskorrespondenten" Kadhammar som gör sig lustig över Linda Rosing (Aftonbladet 061228)och jämför henne med Irakkriget. Jag har alltid gillat Kadis, sen vi jobbade ihop på Expressen på 80-talet och aldrig betraktat honom som den mobbare han nu kommer ut som. Försöker han vara rolig när han jämför kriget i Irak, som kostat 600 000 människoliv med Linda Rosing, som enligt honom är den andra världskatastrofen?
Något hos de här damerna provocerar machomän av en viss typ så mycket att de tappar fattningen och blir larviga. Vad är det som gör att Kadhammar sätter sig med tidningsläggen från 2003 och går igenom allt som skrivits om Rosing och sen skyller det på henne, när det är tidningar som den han själv jobbar på, som säljer lots of lösnummer på Linda? Tycker han månne att han själv får för lite utrymme i tidningen? Kanske gömmer han sig fegt bakom Linda, i stället för att säga rent ut att tidningen han skriver för sysslar med skit. Sånt trams kan vi läsare klara oss utan. Däremot skulle jag mycket hellre velat läsa Lindas bok "Den nakna sanningen" med Peter Kadhammar som medförfattare, än den nuvarande kändisjournalisten Daniel Nyhléns bleka insats. Det är jag säker på skulle blivit en avslöjande historia värd namnet,för till skillnad från Nyhlén är Kadhammar en herrans bra journalist.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag reagerade också jättestarkt mot hans inlägg, värsta mobbningen. Bra att du tar upp det.