söndag 18 mars 2007

En superfeminist i Stockholms stadshus

I skuggan av att Mona Sahlins utnämnandes till ny partiledare - den första kvinnan på 118 år - för (s) tar en superfeminist plats som ny disktriktsordförande för (v) i Stockholm. Marianne Eriksson, som huserat i EU-parlamentet sen 1995 satte våld mot kvinnor på Europakartan under sin tid i utskottet för kvinnors rättigheter. Förutom det betänkandet, som fick stor uppmärksamhet var hon även ansvarig för ett annat om jämställdhetsarbetet genom EU:s institutioner.
Tillsammans med Carin Jämtin (s) ordförande i Stockholm hoppas jag att hon nu jobbar på att det händer nåt på de områdena i Sveriges huvudstad. Lyckades hon tränga igenom bruset i EU, borde det vara en småkaka att väcka opinionen i Stockholm och visa i realpolitik vad det innebär att verkligen sätta våld mot kvinnor på agendan och inte som regeringsdrottningen Maud Olofsson snacka om en satsning som vi inte sett så mycket av, jämfört med förslaget om att låta kvinnor med pengar (och män) betala för att låta en annan kvinna ta hand om det egna "skitjobbet" på hemmaplan. Hur ska man annars tolka det, när de i stället väljer att syssla med "viktigare" saker på jobbet.
Näh, fram för åtgärder för jämställdhet som är värda namnet och inte sånt som i själva verket motverkar densamma mellan könen. Det borde Carin och Marianne satsa på, nu när moddarna redan är ute och fiskar kvinnoröster inför nästa val.

Inga kommentarer: