tisdag 17 april 2007

Prostituerades Revansch/Rätt I Samhället

PRIS är ett nytt nätverk för kvinnor som på olika sätt har erfarenheter av sexindustrin, både de som är kvar i den och de som lämnat. Syftet är att ge stöd åt dem som finns i industrin och hjälpa dem som vill lämna den, upplysa om dess negativa effekter och fungera som en politisk påtryckare för hjälp till de brudar som vill ha ett drägligt liv bortom horandet.
Till skillnad från prostitutionsförespråkaren Petra Östergren och hennes gäng som eldar på myten om den lyckliga horan och blundar inför den exploaterande kvinnosyn som horandet bygger på, tycks de här nätverksbrudarna ha båda ögonen öppna. De vill både stödja dem som sitter i skiten och samtidigt begränsa möjligheterna för torskarnas fria marknad.
PRIS stödjer sexköpslagen. De är emot legalisering av prostitution och lagar som straffar de prostituterade och skriver:

"Att visa solidritet med prostituerade kvinnor är inte att jobba för en legalisering
av prostitutionen, utan tvärtom att kämpa för ett människovänligt samhälle där ingen behöver prostituera sig och där människor har sex med varann av fri vilja, inte för pengar...Prostitution är inte sexuell frigörelse!"

Du kan läsa mer på deras hemsida: www.natverketpris.se

Inga kommentarer: