onsdag 12 september 2007

Janne Josefsson driver vi- och dom journalistik

I filmen "Ett öga rött" inser Halim att problemen i Sverige för honom och hans farsa är integrationsplanen.

Och efter att ha sett kvällens "Uppdrag granskning" i SVT är jag benägen att hålla med om att allt är den där jävla planens fel: Det är den som gör skillnad på vi och dom, som vägrar se att Sverige i dag inte är samma land som för 50 år sen då invandrarna kom för att arbeta. I dag finns inga jobb och det har skapat sociala problem av gigantiska mått. Det är inte integrationspolitikens fel i första hand. I ett samhälle där jobb inte växer till i den omfattning som krävs ökar klasskillnaderna. Det är det vi ser, mer och mer för varje dag och det är inte bara invandrare som hamnar utanför och skapar problem, utan det är alla - svennar som blattar - som rör sig på samhällets botten.

I stället för att fortsätta hetsa mot invandrare och rassesvenskar borde Janne Josefsson börja se att problemet handlar om klass; att dagens underklass är en salig blandning av svenskar och invandrare. Om dessa, de sämst rustade i samhället gick samman och krävde sina rättigheter mot ett politiskt system som håller dem i utanförskap, då skulle de tillsammans kunna tvinga fram förändringar i det här landet. Men Janne han kör sina gamla inslag från tidigt 90-tal och fortsätter slå på trumman för synsättet vi och dom.
Det är riktigt dålig journalistik, som bara underbygger skillnader som egentligen inte finns och så länge man hetsar de svaga mot varandra kan dirrarna på Lidingö sitta lugnt i sina vräkiga villor och slippa "slöddret". Är det det Josefsson vill? Jag tror inte det, men hans journalistik pekar tyvärr i den riktningen.

ps. Att Mona Sahlin tackat nej till att medverka i debatten bara för att statsminister Reinfeldt inte är i studion, visar bara att hon är en svikare. Hur kan hon utebli från att ta en diskussion på bästa sändningstid som tar upp de frågor som hon har ansvarat för i många år? Det är skandal och så vinner man inga val.

Inga kommentarer: