tisdag 15 januari 2008

Äntligen, en man som försvarar feministerna

Den senaste tiden - sen några veckor tillbaka - pågår en debatt initierad av Pär Ströms åsikter om feminister som bygger på myter om den manshatande feminismen i hans bok "Mansförtryck och kvinnovälde". I dagens Aftonbladet går författaren och bloggaren Sigge Eklund till angrepp mot Ström och menar att hans bok och åsikter inte har med verkligheten att göra, utan att han bara levererar fördomsfulla bilder av feminister, som saknar reell förankring. Ändå har media öppnat sina fora för honom. Why?
Eklund har gått igenom flera feministiska ståndpunkter utan att finna några belägg för den feminism som Ström målar ut som ett gäng manshatande kvinnor. Nu kräver han att Ström redovisar en enda feminist som ställer sig bakom den bild av feminism som han målar upp, för att kunna ta honom på allvar.
Jag väntar med spänning på Ströms svar och till dess är jag så glad över att det finns en man som Sigge Eklund i det här landet, som försvarar feminismen. Det borde fler män göra, eftersom feminister inte anser att män är djur, utan människor som i vissa fall beter sig svinaktigt mot kvinnor.

Inga kommentarer: