fredag 9 februari 2007

Utvikens dilemma

Nu är det dags igen. En kvinna, känd från TV – den här gången Nora Strandberg på TV4 Sporten – viker ut sig.
Inga problem säger 4:ans sportchef Hans Pekkari, som gett grönt ljus för att Nora ska få sitta med minst sagt kraftigt särade ben i boxningsringen, iförd endast en blanksladdrig underklänning och höga klackar. Och vad associerar det till? Blink, blink!

Vadå? Porr! Nähä! För Nora viker inte ut sig i Slitz, utan Plaza Kvinna och anledningen är att hon blivit utsedd till Sveriges bäst klädda kvinna av utviksblaskan Café. Det är ok, enligt Pekkari. Det tyckte däremot TV4 kollegan och aktualitetshefen Kinna Bellander inte att det var när kanalens meteorolog Tone Bekkestad vek ut sig i herrtidningen Slitz förra året. Bekkestad stängdes av och en indignerad Bellander meddelade: ”Det är inte förenligt med den bild vi på nyheterna vill förmedla till tittarna att ställa upp på bilder i Slitz. En seriös framtoning är mycket viktigt för vår trovärdighet”. (Expressen, 070208)

Sen dess har även 4:ans Carolina Gynning, programledare i Förkväll, vikt ut sig utan att kanalen knorrat. Den gången hette det att det var skillnaden på programmen som ok:ade Gynning men dissade Bekkestad.

Kanske likadant den här gången! Om tjejerna på sportredaktionen viker ut sig spelar ingen roll, de har ju, liksom Gynning ändå ingen trovärdighet, eller?

Att dessutom bilderna på kvinnor (och män) blir allt mer pornofierade i mainstream media och reklam, gör ju inte saken lättare att sätta gränsen för vad som är rena rama porren, eller som Nora Strandberg säger: ”en kaxig bild som säger ´fashion´ - inget annat”.
För mig är bilden i boxningsringen en klockren knock-out av en pornsportreporter.

Andra pinuppor i 4:an är: Peppe Eng, Tara, 2005, Josefin Craaford, Café, 2005, Suzanne Sjögren, Slitz, 2001, Café, 2005, Isabelle Halling, Café, 2004, Jessica Almenäs, Café, 1998, 2004, Tilde de Paula, Slitz, 1999, Ulrika Nilsson, Café, 1993, Agneta Sjödin, Café, 1993.

Nu väntar jag bara på att få se utvik med: Kristian Luuk, Bengt Magnusson, Rolf Porseryd, Patrick Ekwall, Lennart Ekdahl, Steffo Törnqvist och Göran Rosenberg, David Hellenius och Martin Timell. Eller får de inte vika ut sig för kanalledningen? Jag menar män som sysslar med TV måste kanske tänka på trovärdigheten.

Inga kommentarer: