lördag 8 mars 2008

Dilsa Demibag-Sten en av de hårdnackade queerfeministerna?

Dilsa Demirbag-Sten skriver ett förvirrat "PS inför kvällens fest" med hänvisning till kvinnodagen. Först ger hon sig på Kajsa Ekis Ekmans bild av feminismens dagsläge genom att tycka att "majoritetsfeministerna" (Ekmans uttryck) är sura för att de inte får vara med "i de mer hårdnackade queerfeministernas tuffa gäng".
Därefter erkänner D-S att hon inte fattar vad det är för fel på queergänget. Hon kanske skulle börja med att ta reda på vad de står för, innan hon uttalar sig. Och det kanske för att D-S inte vet vad hon snackar om som hon i slutet av sitt inlägg ger sig på Bang-feministerna, som under senare år tappat en femtedel av upplagan, enligt D-S. Under samma tid som queerfeminismen brett ut sig allt mer i blaskan, kan tilläggas.

PS. D-S bryr sig inte skriver hon, men är tydligen ändå tvungen att skriva några rader, vilket avslöjar att hon nog gör det i allafall, även om hon inte riktigt vet vad hon står för. Men i sin recension av "Porr, horor och feminister", 2006, skrev D-S att "Petra Östergren har länge varit en viktig röst i det feministiska Sverige". Alltså vill hon nog trots allt själv tillhöra "queerfeministerna tuffa gäng".

Inga kommentarer: