onsdag 20 december 2006

Gubbmotståndet mot Mona Sahlin börjar ta form

Knappt hinner Mona Sahlin komma på tal som (s) nya partiledarkandidat, förrän gubbarna laddar om och som om det inte hänt nåt på tio år, fortsätter Mona-mobbarna med sitt futtiga gnäll. Fööra gången åkte hon på en Toblerone och nu gnölar den gamle partiveteranen och Birgitta Dahls man, Enn Kokk i dagens P1 Morgon, om att Mona är lat. Samma sandlådenivå som när hon skulle bort förra gången. Det kan få passera pga sin puerila nivå, men när han blir direkt oförskämd ska han ha rött kort. Kokk babblar vidare och gömmer sig bakom Aftonbladets fd politiske krönikör Dieter Strand och säger att med många sossar är det så att det spelar ingen roll om det så skulle vara en häst som var partiledare, fotfolket röstar ändå (s). Vad menar Kokk med det? Att Mona är så korkad att sossar röstar rött-rätt ändå. Vilket förakt, både mot Mona och folket, som han säkert kallar röstbodskap också.
Som om det inte räckte med Mona bashing, så har P1 redaktionen bjudit in en annan gubbe, som inte gillar en viss sorts (s)-kvinnor, Anders Jonsson, politisk krönikör på Expressen. Fingrarna över tangentbordet har knappt hunnit vila efter att han gjort vad han kunnat för att få bort Anna Sjödin, så har han funnit sitt nya jaktbyte. Enligt Jonsson, som ger sken av att veta det mesta om Monas göranden och låtanden så är hon enligt hans "nitierade källor": okunnig, opålitlig, en svikare, oorganiserad, ointresserad av kvinnoförbundet och ofta sjuk.
Man brukar jämföra kärringkackel med hur det låter i hönsgårdar. Kokk och Jonsson ger den typen av könssymbolik en helt ny innebörd, när män beter sig som höns.

Inga kommentarer: