tisdag 19 december 2006

Teologie doktor i pro-sexköp

Susanne Wigorts Yngvesson, teologie doktor i etik och lektor vid Teologiska högskolan i Stockholm gör en Petra Östergren i en kommentar i SvD i dag och menar att det är svenska jämställdhetsfeminister som är horornas största problem. Det som för de flesta faller på sin egen orimlighet har för tokliberalerna blivit en slags sanning och nu ansluter sig även en teologie moralist till feminist-knäckargänget under rubriken "Att sälja sin kropp är en moralisk rättighet".
För det första har de här feminist-hatarna ingen koll på feminismerna utan kallar svenska jämställhetsfeminister för radikalfeminister, som tydligen är det värsta fy-ord de kan hitta på.
För det andra ser de sig själva som horornas bästa vänner, när de i själva verket mörkar det självförakt som horeri ofta bottnar i. Jag vet, för jag smög nämligen in och lyssnade när Petra Östergren hade horlobby på Hallongrottan, queerbokhandel på Södrmalm i Stockholm, härom veckan. Vi måste ta ett steg vidare, pläderade Petra och menade i kampen för att få bort sexköpslagen. Vi kan inte grotta in oss i trasiga barndomar, fortsatte hon och avslöjade att hon, som utnämnt sig själv till talesperson för hororna, faktiskt skiter i det som kan vara anledningen till att de säljer sin kropp. T om Ulrika Dahl, Petras kompis, queerfeminist och kulturantropolog precis som Petra reagerade och sa att hon tyckte nog att vi kan fortsätta att prata om horornas barndom också.
Ridå, Östergren!

Inga kommentarer: