onsdag 31 januari 2007

Horan utan juridiskt ombud

Stefan Karlsson, tidigare polis i traffickinggrupen, stod i går inför Göteborgs tingsrätt åtalad för koppleri av chefåklagare Per Lind.
Vid en tidigare rättegång, anklagades han för misshandel. Den gången friades han i hovrätten. Bakom anklagelserna står horan Rosinha Sambo, som haft ett förhållande med Karlsson.
Utan juridiskt ombud - juristen Branislav Despotovic har inte fått tillgång till förundersökningen - mötte hon den 40-årige polisen i rätten i går. Rosihna menar att "åklagaren har vägrat samarbeta. De vill bara se till att han inte får något straff den här gången heller". Utredningen inför rättegången har tagit 1 1/2 år.

Men till rättegången kom Rosihna Sambo en stor uppvaktning. bl a Coswas, en taiwanesisk organisation för sexarbetare och deras supportrar. Stefan Karlsson kom med sin nya flickvän.
Vice chefsåklagare Bo Lindgren på riksenheten för polismål menar att Karlsson är skyldig då prostitution förekommit i hans lägenhet och genom att han kört henne till kunder. Enligt Sambo ville hon sluta hora medan Karlsson pressade på att hon skulle fortsätta. Han ville dessutom kolla, själv delta i sexet och var intresserad av storleken på kundernas könsorgan.
Karlsson nekade, hade inte en aning om att hon fortsatt hora. Däremot medgav han att han varit med och haft sex med Sambo och en man han inte kände. "Hon ville ha det så och jag gick med på det" var hans förklaring. En gång hade han kört henne till Skåne för, som han trodde, att hon skulle strippa. Om han kollat när hon horat kommer han inte ihåg.
Rättegången fortsätter i dag.
(Göteborgs-Posten, 070130)

Två av Rosihnas supportrar, prostitutionskramarna Petra Östergren och Louise Persson - båda på plats i Göteborg - "efterlyser en kvinnorörelse som solidariserar sig med kvinnor som säljer sex" (Expressens debattsida, 070130).
Det har kvinnorörelsen alltid gjort, däremot tycker man inte, som Östergren och Persson, at prostitution är ett arbete, utan slavhandel. De här båda damerna har länge gjort vad de kunnat för att lägga skulden för problemen inom prostitutionen på feministerna, vilket faller på sin egen orimlighet, då kvinnors förbättrade livsvillkor (läs: jämställdhet) är vad feminism handlar om.
De här brudarna vill bara släppa prostitutionen fri och är inte det minsta intresserade av att ifrågasätta den sexualsyn som den bygger på.
Sorgligt, men sant.

Lästips: Bloggen "Horan och rättvisan: 0-1", 070128, mina fyra artiklar: "Porr - en hushållsnära tjänst", "Den lyckliga horan och trafficking", "Horan, mannen och moralen" och "Att döda en hora" " på nättidningen Sourze. (ligger även i mitt bloggarkiv).

Inga kommentarer: