lördag 24 februari 2007

Har Susanne Ljung stil?

De goa fredagsgästerna har precis gått. För tidigt, för lite blev sagt. Alltid längtar jag till den där sommarnatten mot morgon, med de sista fimparna pårökta och nån sur vinslatt till soluppgången, samtidigt som vi äntligen kommit överens efter alla vindlande vägar under kvällen som blev natt som blev dag.
Jag plockar ihop disken och sätter på P1 och där går Susanne Ljungs program Stil. Vad är det för slags program? Fredrik Strage är inbjuden för att tala om färgen svarts betydelse för musiken. Nån Johnny Cash nörd kompar hela programme - totaly out of time kör han sin nostalgitripp - kring temat svart. Mysko! Men Ljungskan drar i tåtarna som om detta vore ett kulturprogram av största vikt, som om
svart verkligen hade en betydelse för mänskligheten och att Cash var själva sinnebilden för den livsmeningen.
This is crazy! REAL CRAZY! Ljung som en stiltermometer är en tveksam utgångspunkt eftersom hon genom programformen utnämner sig själv till stilexpert. Tvärtemot allt vad stil står för, producerar Ljung ett program, som framstår som om hon har svaren, när stil alltid handlar om dina egna val. It´s you and only you!
Ängsliga kanske behöver Ljung, men vi andra - dvs jag själv, mina löss and maybe somone more - anser inte att stil = Susanne Ljung, eller rättare sagt, hennes Johnny Cash stil, är real out of date.

Inga kommentarer: