måndag 26 februari 2007

Subversiva Brittan gör uppror

När Britney Spears goes wild and crazy på en bil häromdan i kvällspressen, analyserar de självgott handlingen som ett steg i utförsbacken för den forna tonårsikonen, som skapades som en oskuldsfull girl next door från början. Jag hoppas de har fel och att Brittan går en ny vår som fullblodsartist till mötes. Precis som hennes forne pojkvän Justin Timberlake har spått, kan den rakade skallen bli en metamorfos för Brittan, som för henne mot nya höjder.
Att supa, knarka och knulla runt har alltid ingått i stjärnrollen, den manliga ska tilläggas. För om kvinnor väljer samma väg då gnölas det på i media och i offentligheten om att de är pinsamma white trash brudar, så korkade och bimbo att de varken kan ta hand om barn eller vet sitt eget bästa. I det läget trycker media till klacken ytterligare för att kvinnan i fråga ska kräla i smutsen,samtidigt som de frossar i den mänskliga misären. Hyckleri är bara förnamnet!

När Gynning för ett tag sen bollade med sina bröstimplantat i TV, var det en revolutionär ansats, som snabbt förvandlats till ett lite kul-crazy inslag. Äntligen, en bimbo som rättat in sig i ledet av våra normativa kvinnoideal, smattrade sexologer och andra experter som kände sig manade att kommentera saken. Men allvaret - kulturkritiken - i handlingen får aldrig fäste, även om snedvridna kvinnoideal blåser förbi i kommentarerna.

Att ta ut silikonet och raka skallen är det mest revolutionära kvinnorörelsen skådat sen Fi kom ut en vårdag 2005. Att media nonchar eller inte vill se den sidan av saken är en helt annan fråga.

Nu hoppas jag bara att KFed tar hand om kidsen Sean Preston, 1 1/2 år och Jayden, 1/2 år medan mamma repar sig på behandlingshemmet i Malibu. Jag väntar med spänning på när hon kommer tillbaka, för she will be back, trust me... om hon har lust vill säga och då starkare än nånsin.

Go Brittan go! We are some out here who loves you!

Inga kommentarer: