tisdag 2 oktober 2007

Alex blogg kränker precis som andra medier

Nu sitter Alexander Schulman i TV-soffan (SVT:s Gomorron Sverige) t om och hoppas på att få en kram av PO:n Yrsa Stenius för att han slutat blogga, när han i själva verket missade chansen att bolla tillbaka Stenius bloggkritik på andra medier, som inte är sena att både mobba, driva drevjournalistik och smäda folk.
Det var ju den debatten man hoppades på, men icke: Stenius utmålar detta, som ett bloggfenomen samtidigt som media de senaste 20 åren har gått igenom en liknande förråande attityd i sin bevakning av kändisar, politiker och fenomen den inte gillar eller som visar blottor möjliga att hacka på.
Tiina Rosenberg, Mona Sahlin, Lars Danielsson, Björn Ranelid, Linda Rosing, Brittney Spears och gud vet vad alla heter, som genom åren har kränkts på bästa sändningstid eller gödslat tidningssidorna med mobbing.

Journalisterna har länge varit en yrkeskår, som kommit undan med det och brukar humma om att de ser över sina rutiner, för att med ny kraft komma tillbaka nästa gång det ges tillfälle att "hänga" nån i offentlighetens ljus. När Alex vände just de greppet mot någon - Jan-Olov Andersson mångårig hissare och sågare på Aftonbladet - i journalistskrået då blev tårna plötsligt ömma på den stora tidningsjätten. Inte vet jag vad man erbjudit Alexander Schulman för att sluta blogga, men det mesta går ju som bekant att köpas för pengar.

En sak har hittills, ännu en gång, blivit tydligt genom den här historien och det är att journalister är en särskild sorts prinsar och prinsessor på ärten, som ger sig själv rätten att basha folk till höger och vänster, men blir jävligt förorättade om någon vid något enstaka tillfälle skulle ta sig friheten att göra samma sak med dem.

Inga kommentarer: