måndag 1 oktober 2007

Hjärnforskare: Män är djur

Minns ni den där dubiösa hjärnforskaren Annica Dahlström, som i sin senaste bok "Könet sitter i hjärnan" diskvalificerade män när det gäller att ta hand om små barn. Hon fick på pälsen när boken kom, men sen blev det tyst och inget snack i övrigt om bokens innehåll.

Jag tittade på på ett gammalt "Veckans debatt" i AxessTV, där hon och tre andra hjärnforskare diskuterade hennes bok. Det intressanta och i övrig media nedtystat är att Annica Dahlström svarar JA på en rak fråga från programledaren Lennart Persson: Är alla män presumtiva våldtäktsmän?
Hon tvekar lite och rättar sig: "Ja, en stor grupp är det."
En av de manliga hjärnforskarna (minns tyvärr inte hans namn) delar Dahlströms uppfattning, men hävdar att genom intränat beteende kan män motstå att våldta kvinnor, men rent biologiskt kan det bli så.
Lennart Persson, som aldrig vad jag vet utmålats som värsta ROKS feministen visar sig plötsligt hålla med om det påstående som journalisten Evin Rubar tvingade ur fd ROKS ordföranden Iréen von Wachenfeldt i den dubiösa dokumentären "Könskriget", när han ställer nästa fråga:
NÄR BLIR MÄN BARA DJUR?
Samma manliga hjärnforskare säger att detta ohämmade beteende kan vi ta del av varje dag i medias rapportering om våldtäkter, som tenderar mäns aggressivitet.
Annica Dahlström förtydligar genom att inflika att det är när män kopplar bort sin stora hjärna (där medvetandet och det inlärda beteendet sitter) och bara låter biologin (lilla hjärnan) styra, som detta inträffar. Något som ofta händer under alkohols inverkan, enligt henne.

Vad säger Sveriges största feministjägare, SvD:s ledarskribent Maria Abrahamsson om detta måntro? Hon var den som skällde mest och pekade ut ROKS som alldeles särskilt farliga. Vad säger hon nu, när hennes stora idol Annica Dahlström, håller med om ett påstående som Abrahamsson felaktigt klistrat på ROKS?

ps 1:
Sveriges bästa programledare, Lennart Persson, som tidigare ledde SVT:s "Debatt" på ett lysande sätt kan fortsättningsvis njuta av "Veckans debatt" varje söndag i AxessTV.

ps 2:
Hur kunde SVT släppa Lennart Persson och byta ut ett intressant och livigt diskuterat debattprogram i public service till dagens "Argument", som över huvudtaget inte går att titta på?

Inga kommentarer: