torsdag 4 oktober 2007

Schulmankritiker och internettvivlarna har något gemensamt

Kritiken mot Alex Schulmans nedlagda blogg fortsätter och i dag är det Marie-Louise Samuelsson (Expressen, Kultur) och Marzeij Zaremba (DN, Kultur) som drar oerhörda växlar på Schulman. Samuelsson jämför honom med en fd vd på Carnegie, som nu tvingats avgå från jobbet i regeringskansliet och Zaremba jämför mediasituationen Schulman med vad som hände i Finland under kriget.

Vad är det frågan om?

Jag börjar bli allt mer förvissad om att den här oerhörda rädslan för bloggosfären är generationsbetingad. Häromdan kände sig t ex Göran Rosenberg tvingad att hissa varingsflagg i DN, fast han knappt läst bloggen.
Men de här bakåtsträvarna rör sig emot tiden, då bloggandet har kommit för att stanna och bli ett allt mer utvecklat medium, som konkurrerar med andra medier. Men Schulman-basharna låter precis som de i kultureliten,som var övertygade om att internet var en övergående trend. För att skylla på att Schulman gjorde rätt i att lägga ner eftersom han är en elak jävel, skorrar falskt i ett mediaklimat som för mycket länge sen överträffat Schulmans försök att twista och kasta det cyniska spelet som försigår i media tillbaka på sig självt. Något som ingen av kritikerna inser eller bryr sig om att diskutera.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tak for de interessante oplysninger