onsdag 20 februari 2008

Danmark vill förbjuda prostitution

När Sverige införde sexköpslagen - förbud att köpa sex av en hora - 1999, valde Danmark att avkriminalisera sexslavhandeln. Sen dess har den inhemska och den internationella sexslavhandeln ökat kraftigt i Danmark. Nu börjar danska politiker tänka om och talar om att införa en sexköpslag, enligt svensk modell.

(Källa: "Studio Ett", P1, 080219)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Keep dreaming... der kommer ikke noget forbud i Danmark. I Danmark er der en folkelig modstand mod den slags. Havde Isabella Lund været dansker, havde ingen hørt om hende. Hun ville blot være en af de mange, og hun ville have valgt en anden kamp at kæmpe.

Monika Wehlin sa...

Hur kan du vara så säker på det? Politiskt tycks åtminstone delvis vinden har vänt. Det är tydligen inte så bra med prostitution, trots allt, inte ens i Danmark.
Och i vilket europeiskt land fanns det inte ett folkligt motstånd mot rökning. Efter förbudets införande har det tystnat all over, eftersom de flesta tycker att det var bra, rökare, som icke-rökare. Tänk om samma sak gäller ifråga om prostitution. Vad säger du då, måntro?

Anonym sa...

Der blæser to vinde i Europa på dette område. I Skandinavien blæser der en vind mod kriminalisering. På kontinental-Europa blæser der en vind mod legalisering og rettigheder i prostitution.

Danmark er som bekendt både et skandinavisk og et kontinentaleuropæisk land. Således mærker vi begge de to vinde. Men det er den sidste, der er langt den stærkeste her.

Jeg kan naturligvis ikke være sikker på det i en absolut forstand, men jeg er meget overbevist om det. Jeg har fulgt og deltaget i debatten i både Norge, Sverige og Danmark, og det er meget anderledes her. Danskerne er generelt meget mere åbne og velvilligt indstillede over for prostitution.

Jeg tror, det går helt omvendt. Jeg tror, at også Sverige ender med at måtte trække forbudet tilbage. Lige nu er det bare politisk umuligt:
http://thehumanstain.smartlog.dk/maria-wetterstrand-post128020

Monika Wehlin sa...

Visst du har rätt: Den europeiska vinden blåser i den fria prostitutionens riktning och just därför är det så glädjande för en prostitutionsmotståndare som jag att ta vara på de tecken som tyder på att man är beredd att ompröva en legal prostitution i andra länder inom unionen.
När det gäller Sveriges sexköpslag tror jag däremot att du har fel. Liksom den tidigare häcklade lagen om barnaga bygger den svenska sexköpslagen på politisk konsensus över partigränserna. Jag skulle t om säga att svenska politiker i bästa folkhemstradition tror att de på sikt ska frälsa om inte världen så åtminstone Europa på prostitutionens område. Möjligen lite väl storsvenskt och optimistiskt tänkt, men att Sverige skulle dra tillbaka lagen är i dagsläget helt uteslutet och där tror jag inte heller man inom den närmaste framtiden är beredd att vika sig för att majoriteten av Europas länder tycker annorlunda.

Anonym sa...

Jeg tror skam ikke at det er nært forestående, at man ophæver sexkøbsloven i Sverige. Det, jeg siger, er, at man kommer til at gøre det på et eller andet tidspunkt. Den slider Folkehemmet op, når du selv bringer den vinkel op.

Problemet er, at for at forsvare sexkøbsloven, er man nødt til at sige en masse usandheder. Man siger, at prostitution er skadeligt - det har man ikke dokumentation for. Man siger, at alle horerer er ofre - det er meget forkert. Man siger, at der er trafficking-ofre overalt - det er endnu mere forkert. Måske kan man få den almindelige Jönsson, der intet har at gøre med prostituiton, til at tro på alt dette. Men de, som har erfaringer med prostitution, dem kan man ikke narre. De ved, at de bliver forfulgt og straffet på baggrund af usandheder. Og de vil ikke vise loyalitet over for en stat, der handler sådan imod dem.

Omkring usandhederne: Prøv at læse dette indlæg på min blog:
http://thehumanstain.smartlog.dk/historien-om-en-halv-million-post124694
Ifølge den svenske regering har International Organization og Migration oplyst, at der hvert år traffickes 500.000 kvinder og børn til europæisk prostitution. Oplysninger er simpelthen usandhed - det er løgn! IOM har aldrig sagt noget i den stil, og talle er vildt overdrevet.

Prøv at reflektere over dét. Hvis sexkøbsloven er så fantastisk, hvorfor er dit lands regering så nødt til at lyve for at forsvare den? Det er ekstremt. Men de er under pres: De ved, at de har gjort en fejl. Men de kan ikke erkende det.

Monika Wehlin sa...

Jag ska läsa dina inlägg, som du hänvisat till och återkommer med synpunkter efter det. Men det blir en annan dag för nu ska jag göra kväll och kolla på Wallander på TV.
Allt gott!