torsdag 21 februari 2008

Porrpjäs i Malmö: Porrstjärnan den yttersta feministen

"Jenny från Hörby" är pjäsen om drömmen att bli porrstjärna, som går upp på Intiman i Malmö i morgon.
"Jenny är inget offer för porrbranschen, hon tar över den. På många sätt är hon den yttersta feministen som går in och skapar sina egna regler i en patriarkal värld" säger Alexander Karim som spelar Jennys pojkvän i pjäsen.
Det låter som han förläst sig på sexualliberalen Petra Östergrens porr- och horlobbyistiska texter.
Jag har varken sett eller hört en kvinnlig porrstjärna som skapat sina egna regler inom porrbranschen och den patriarkala sexualitet som ständigt reproduceras inom porren har ingenting med feminism att göra, hur mycket sexliberaler och queerfeminister än tjatar om det.
Kvinnor som tror att de har makten för att de tar betalt äger ingenting - inte ens sina kroppar - eftersom de spelar upp den sexualitet som männen som betalar önskar.
"Kvinnan i porren är inte monogam, hon tillhör inte en man, hon visar sin sexualitet öppet, hon skäms inte för den, hon tar betalt för den, hon är aktiv - hon är helt enkelt 'horan'." skriver Östergren i ett inspirationsmaterial till vidare diskussion om porr, som följer med pjäsen.
Genom det vill Östergren säga att porrbruden bryter tabun kring kvinnlig sexualitet, medan hon snarare befäster det manliga synsättet på vissa kvinnor som horor, dvs kvinnor vars kroppar män kan köpa.
Porrbruden har aldrig visat sin sexualitet, bara projicerat den manliga i sitt sätt att framställa sig själv som en sexmaskin som gör allt som den manliga betraktaren önskar.

Läs mina artiklar: "Porrstjärnan och barnporr", "Porr - drömmen om en silikonblondin" och "En gång pinuppa alltid bimbo" på www.sourze.se. Du hittar dem via att klicka på min senaste filmrecension (ligger i högerkant på sidan)och därefter på "Om skribenten", så hittar du dem i slutet av mitt textarkiv.

Inga kommentarer: