måndag 18 februari 2008

Prostitutionsservice till män dras in på Jylland

Handikapp-, och äldreboendetorskar får inte längre kommunens hjälp att fixa horor i Skanderborg på Jylland har man bestämt i omsorgsstyrelsen. Något som annars är legio i danska kommuner, som även bekostar transporterna till och från hororna. Ingen kvinna har utnyttjat den kommunala hallickverksamheten och nu är det fler kommunanställda, i andra kommuner som inte längre vill ställa upp som hallickar.
På andra sidan Öresund påpekar myndigheterna att detta inte innebär förbud mot att vända sig till horor eller ta upp dem på rummet, de vill bara inte tjänstgöra som hallickar längre, dvs handikappade-, och äldreboendetorskar får framöver fixa sina horor själva. (Källa: Expressen)

I Sverige har manliga handikappade debatterat att de borde få statligt subventionerad hjälp med sexuella tjänster, som vilken annan service som helst, utan framgång. Jag undrar hur det kommer sig att det enbart är män som ser detta som en självklar rättighet och ett behov som måste tillfredsställas. Ur jämställdhetssynpunkt är rätten till statliga subventioner och kommunala hallickar en manlig angelägenhet och därmed ingen mänsklig rättighet, utan bara ett uttryck för den urgamla kvinnoslavhandeln. Kanske nåt som danskarna börjar inse.

Inga kommentarer: