fredag 8 december 2006

Ebba von Sydows hemmafruskola

Tidigare i år publicerade Vecko-Revy drottningen Ebba von Sydow de fina flickornas lärobok "Ebbas stil" och luften började genast andas 50-tal igen. Nu har flera flickskoleelever slutfört Ebbas 10 p kurs med högsta betyg. En av dem är anya.webblogg.se, som nu likt fröken Ebba hetsar med pekpinnen mot Linda Rosing. Det finns en alldeles särskild sorts flickor-brudar-kvinnor som helst av allt mobbar andra av honkön. Att Anya själv posar som en utvikningsbrud från 60-talet på sin blogg, det spelar ingen roll för Ebba har ju sagt att det är skillnad på fina och dåliga flickor. Fina i Ebbas fall stavas P-E-N-G-A-R och Paris Hilton. Att hotellprinsessan numera partar med trashbruden Brittan "utan trosor" Spears som stöttas av porrstjärnan Jenna Jameson det blinkar nog Ebba bort.Men å andra sidan hon ser ju sig själv och sin fina familj som arbetare, so everything goes for Ebba. Men vi andra vet och hejar på Linda. Var är förresten Serge Gainsbourg? För jag är säker på att Linda säkert kan stöna lika bra som Brigitte Bardot gjorde i "Je t´aime moi non plus" på 60-talet. Så med en bättre låtsnickrare och en lite fantasifullare videomakare - kalla in Jonas Åkerlund nu - än de som ligger bakom Lindas nya popstjärneförsök "Forget me, forget me not", kommer hon att slå worldwide som Bionda och få den bekräftelse som hon så länge kämpat för. Varumärket "den svenska synden" säljer. Och år 2030 kommer ingen vilja kännas vid att de bashade Biondda en gång för länge sen, utan bara tala om svensk kvalité. Kom ihåg att det var här ni läste det först. För övrigt vill jag bara instämma i det Clintons utrikesminister Madeleine Albright sa: "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra."

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, hittade denna sidan med hjälp av google och tyckte att det var så roligt. Som att jag skulle se upp till Ebba som jag trashat sen hon kom upp ur ingenstans är jättekul.
Jag dissar inte Linda Rosing för att hon viker ut sig utan för att hon beter sig som hon gör. Men du ser nog inte skillnad på "utvik" och porr? ;)