söndag 26 augusti 2007

Ulrica Messings svek mot (s)-familjepolitik

Linda Skugge går igång på nya bloggen om Ulrica Messings avhopp från riksdagsjobbet pga familjen. Linda menar att ungarna är stora nog att klara sig själva och förresten har 4 av dem, dvs miljardär-Torstens, egna mammor, so hands off, tycks vara Skugges osvurna lag.

Hemmafruälskaren Elise Claesson är naturligtvis i vanlig ordning av helt annan åsikt på Expressens debattsida. Den kvinnan missar aldrig ett tillfälle att hylla alla kvinnor som återvänt till spishällen. Klart Ulrica ska bli hemmafru och de borde fler bli, tycker hon, som inte kan förstå varför inte kvinnorna i det här landet förstår att de först och främst är mammor. Och det är klart att i hennes hemmavärld där männen, dvs papporna, inte tycks existera måste ju kvinnorna ensamma ta hand om ungarna.

Om nu Messing talar sant när hon säger att hon hoppar av för familjens skull - men jag tror inte det - så har hon ju inte fattat nåt av (s)-familjepolitik under de 16 år som hon jobbat för partiet. Att Mona Sahlin kallar Ulricas tilltag för modigt är ändå mer mysko. Att hon lämnar riksdagen och samtidigt sitter kvar i partiets VU tyder på att hon inte kommer att lägga av jobbet, snarare hitta ett nytt mer välavlönat måhända med tanke på den "taskiga" pension - som diskuterats de senaste veckorna - hon skulle få från riksdagen.

Till skillnad från Skugge som tror att Messing har en bulle i ugnen och tänker skaffa fler barn med Torsten, tror jag faktiskt att Messing funderar på att tjäna egna miljarder vid sidan av Torstens och under tiden skyller på den heliga familjen.
Den som lever får se!

Inga kommentarer: