onsdag 13 februari 2008

Advokat Per E Samuelssons politiska agenda i sexualbrottmål

Lika säkert som Kalle Anka dyker upp i TV på julafton är det att Per E Samuelsson numera rycker ut i media när en våldtäktsman blir dömd. I dagens "P1 Morgon" anklagar han Tomas Bodström (målsägarbiträde för barnflickan i våldtäktsmålet mot operasångaren Tito Beltran) för att han som makthavare påverkat domarkåren i beslutet att fälla Beltran. Bodström får, enligt Samuelsson, som målsägarbiträde inte säga att barnflickan utsatts för våldtäkt förrän dom fallit, eftersom han samtidigt uttalar sig som politisk makthavare. Rent nonsens, enligt Bodström, som inte uppträder som makthavare i rätten och hänvisar till en svensk och internationell tradition av advokater med politiska uppdrag (t ex advokat och kd-politikern Peter Althin).

Samuelsson mörkar att även han har en politisk agenda, nämligen att motverka den lagstiftning på sexualområdet som sedan mitten av 1990-talet gäller i Sverige, som innebär att offrets ställning har stärkts.
Det är därför Samuelsson på senare tid gjort sig till talesman för våldtäktsmän inom rättsväsendet. Lika säkert som att Billy Butt, tror på sina våldtäktsbröder och misstänkliggör barn och kvinnor i olika fall, lika säkert är det att Samuelsson gör det. Båda talar i våldtäktsmålen om att rättssäkerheten är i fara. Googlar man på Samuelsson kan man se att han menar att "hänsyn till barn (i rättsprocessen, min anm) gör rättssäkerheten går förlorad". När det gällde våldtäktsrättegången mot de sk Stureplansprofilerna - båda dömdes i hovrätten till flerårigt fängelsestraff - skrev Samuelsson på Expressens debattsida (070903)att miljöpartisten "Peter Eriksson vill döma oskyldiga män", och hänvisade till att: "Sanningen om sexualmålen är att var och varannan som åttalas döms trots att det är ytterst tveksamt om personen i fråga är skyldig."

Inga kommentarer: