onsdag 13 februari 2008

forts i rättegångscirkusen kring Tito Beltran

I dag kommer även en annan våldtäksmansförsvarare, advokatbrodern Pelle Svensson till operasångarens försvar på Expressens debattsida. Han menar att Beltran är utsatt för en häxprocess och intar samma linje som Samuelsson (se tidigare blogg i dag)och tror att Bodström kommer att fällas i EU-domstolen för sin "dubbelroll" i fallet. Jag glömde ju advokaterna Pelle Svensson och Leif Silbersky i min tidigare blogg om rättscirkusen kring Tito Beltran. Per E Samuelsson har by the way jobbat på Silberskys advokatbyrå en gång i tiden och säkert lärt en del av den gamle advokaträven Silbersky, som på 70-talet försvarade bordellmamman Doris Hopp i bordellhärvan där politiker som dåvarande justitieminister Lennart Geijer och statsministern Thorbjörn Fälldin pekades ut som horkunder och även ha utnyttjat minderåriga sexuellt i det senare fallet.
Jo, Svensson och Silbersky gick i samband med Beltran-rättegångens avslutning ut i ett gemensamt angrepp i TV4 mot den bristande bevisföringen i målet. Silbersky dök även upp tidigare i år i samband med att de minderåriga flickorna i den gamla bordellhärvan krävde skadestånd från staten. Då sa Silbersky att ingen kan väl tro att politiker av den digniteten som anklagades skulle vara så dumma i huvudet att de knullade med minderåriga. Däremot viftade han bort flickornas - numera vuxna kvinnornas - ord som fria fantasier och inget att bry sig om eftersom de bara vara ut i sensationslystnads syfte.

När det gäller Beltrans framtid har han nu två hovrättsrättegångar framför sig, då även målet där han friades från att ha utnyttjat en 7-årig flicka sexuellt kommer att gå vidare till hovrätten nu under våren.
Den då 7-åriga flickans far (i dag är hon 13 år) berättar i dagens Expressen att Beltran var en vän i familjen och att flickan flera gånger sov över hos honom. Pappan hävdar att Beltran smittat flickan med könsherpes, något som Beltran nekar till. Han säger att alla anklagelser är lögner och håller med advokat Pelle Svensson om att han är utsatt för en häxjakt: "Det här händer bara för att jag är Tito Beltran. jag betraktas som en svartskalle i Sverige. Hade jag hetat Peter Svensson hade det aldrig hänt.", säger han till Expressen och avslutar intervjun med: "Nu är det krig."

Inga kommentarer: