måndag 11 februari 2008

Horlobbaren Isabella Lund mörkar verkligheten

I EU där prostitutionslobbyn växer sig allt starkare gör man skillnad på tvångs-, (sexslavhandel) och frivillig prostitution. I Sverige har vi de senaste åren sett hur samma tendenser sprids i media av demagoger som sexliberalen och queerfeministen Petra Östergren och bloggaren och "horan", som säger sig döljas bakom psedonymen "Isabella Lund". De här två brudarna och deras kompisgäng får osedvanligt mycket utrymme i mediadebatten om prostitution som numera handlar om "den lyckliga horan", medan EU-parlamentarikern och vice ordföranden i EU:s kvinnoutskott, Eva-Britt Svensson, som inom EU är en stark förespråkare för den svenska sexköpslagen har svårt att nå ut i media, enligt henne själv.
Media hugger på horor för att det säljer, så ser den marknadsekonomiska lagen inom vilken media verkar ut. Men det behöver ju inte betyda att man så aningslöst och slappt släpper fram "de lyckliga hororna" och deras kompisar utan att utmana dem med värdiga motståndare. Varför gjorde SVT:s "Debatt" det så lätt för sig och tog i sin debatt om "den lyckliga horan" med en journalist som skrivit några artiklar i ETC och allmänpolitikern Josefin Brink (v), som debattmotståndare till "Isabella Lund" i stället för att ta med Eva-Britt Svensson, som verkligen kan horfrågan ur ett svenskt och europeiskt perspektiv? Hon skulle kunnat ge både perspektiv och avslöjande bilder av vad som döljer sig bakom masken "Isabella Lund", nämligen en internationell prostitutionslobby. I stället för att avslöja en riktigt rafflande historia går SVT går rakt i Lunds fälla och låter henne tala om "horstigmat", som gör att hon inte kan visa facet. För om det nu vore så att "Isabella Lund" är ett offer för det i nyhorspråket sk horstigmat, är det väl angeläget att bryta det genom att själv kliva ur anonymiteten, precis som bögar och flator gjort som ett led i deras kamp för mänskliga rättigheter. Men icke: "Isabella Lund" håller på sin anonymitet - och vi som vill kolla upp vem hon egentligen är står maktlösa - och därmed är jag benägen att tro att hon snarare är en horlobbare, än en hora.

På helgens "Feministiskt forum" i Stockholm berättade Eva-Britt Svensson hur "sexarbetar"(läs sexslavhandels)organisationer världen över går in för att göra skillnad på tvångs-, och frivilligprostitution - precis som "Isabella Lund" och hennes polare - när båda nivåerna av samma verksamhet är sexslaveri, med enda skillnaden att de tar sig olika uttryck. Det är viktigt att se den skillnaden, men grunden är likafullt densamma. De här sexslavhandelsorganisationerna ("Isabella Lund" representerar den svenska delen under namnet SANS, se: hemsida) går in för att ändra språkbruket kring sexslaveriet där horan förvandlas till "sexarbetaren", torsken blir "klienten", hallicken gömmer sig bakom "entreprenören av tjänst" och sexslavhandelsoffren kallas "imigrerad arbetskraft".

När tänker någon i media hugga på den kroken? Det vore att ta hordebatten på allvar och inte falla i farstun för första bästa hora som kommer springande och säger att hon är lycklig.

9 kommentarer:

Anonym sa...

FYI!
Jag sa till SVT Debatt att jag kunde möta vem som helst i debatten. Jag föreskog själv Gunilla Ekberg som arbetar för den radialfeministiska lobbyorg. CATW i Bryssel. Hon var förra regeringens expert på sexuell människohandel o prostitution ich ligger bakom nuvarande svenska prostitutionspolicy.

Gunilla Ekberg är den som hotade en SVT journalist (kommer du ihåg Eivin Rubars Könskrig) men som ändå fick sitta var efter att det öppet visades för alla.

Om Eva- Britt vill debattera mot mig offentligt kan hon bara bjuda in mig till en debatt. Jag kommer.

Monika Wehlin sa...

Kanske kan det bli möjligt att du och Eva-Britt Svensson möts i en debatt framöver och I´ll be there for sure.

Anonym sa...

Jeg er totalt overgitt over den fanatisme som finnes i Sverige. Det er så jævla lavmål slik prostitusjonsmotstanderne holder på.

Monika Wehlin sa...

Det förvånar mig inte att du, som en av "Isabella Lunds" påhejare och själv torsk sen många år kallar oss som är emot sexslavhandel i alla former för fanatiker. Horan och torsken i "skön" förening: Årtusendenas bedrägeri.

Anonym sa...

Både jeg og Isabella Lund er i mot slavehandel. Men det forstår ikke naut som deg.

Monika Wehlin sa...

Skillnaden mellan dig och mig är att för mig är horor slavar, i vilken skepnad de än uppträder, medan du, om jag förstår dig rätt, gör skillnad på horor och horor: Du anser att det finns nåt slags frivilliga och lyckliga horor, som du köper tjänster av, medan du är emot den globala sexslavhandeln. För mig är såna som du - självutnämnda horvänner - hycklare av värsta sorten; självrättfärdigar egen slavhandel samtidigt som du fördömer andras. Skralt!

Anonym sa...

Den siste kommentaren din viser hvor totalt fanatisk du er.

Monika Wehlin sa...

I stället för att argumentera i sak kallar du mig två gånger av tre fanatisk. Brist på argument, eller...?

Anonym sa...

Vi har en del rask i Norge også, men dere svenske fanatikere (enda en gang!) slår alt. Latterlige er dere.