lördag 29 september 2007

Hardcore mammakrav från Katrin Schulman

Det intressantaste mediafenomen just nu är familjen Schulman. Det är frontaren och Aftonbladsbloggaren Alex Schulman, som dragit in både frugan, lillbrorsan, morsan och en svägerska i bloggosfären. Man kan tycka vad man vill om de här bloggarna, men som fenomen betraktat är de väl värt att följa.

Sen några veckor tillbaka har Alex via bloggen meddelat läsekretsen att han vill ha barn, men att Katrin nobbar. På sin blogg skriver hon att Alex knappt kan ta hand om sig själv, so...? Barn, no way. Aftonbladet hängde på och skrev om parets Schulmans högst privata överenskommelse, kan man tycka, men ska man utgå från kommentarerna i bådas bloggar så finns ett intresset från allmänheten.
Nu har Katrin tänkt om och meddelar i sin blogg 070928 att ok då, men med följande krav på att bli gravid, nämligen: En deal med Alex där: "Han går upp på nätterna och hämtar ungen och lägger den vid hennes tutte. Han kommer hem från jobbet och tar ungen så att hon kan gå och träna, träffa vänner, gå på stan eller det hon känner för. Han lagar mat. De har städerska. Sen när barnet ska börja på dagis kommer de att dela lika på allt. Hämta och lämna lika mycket. Laga mat och jobba lika mycket."
Det här upplägget har Katrin hämtat från en väninna som lagt upp mammaskapet på det sättet. Men hon gör tillägget att fördelningen ska vara 60/40, där Alex står för 60 och hon för 40 procent. Dessutom tänker hon varken amma eller föda naturligt, utan hon vill sövas ner. Hon kommer aldrig åka på vare sig fotbolls- eller någon annan träning. Barnflicka är, till slut, en självklarhet.
Om Alex går med på det så är hon beredd att bli gravid.

Runt 80 kommentarer fick hon på det blogginlägget, där de flesta förfasade sig över hennes inställning: Hon borde; växa upp, aldrig skaffa barn, bli en urusel mamma och är ingen riktig kvinna och bla bla. Alex kontrar samma dag och frågar sina läsare vad de tycker han ska göra och svaren, ungefär lika många, blir ungefär desamma; Hon är; ingen riktig kvinna, borde dumpas, blir en usel morsa, är barnslig och fattar ingenting.

It´s hard to be a woman med jämställda krav. Jag håller på Katrin och tycker att hon är den mest radikala mamma-feminist Sverige har för närvarande.

Inga kommentarer: