lördag 27 januari 2007

Alliansens kvinnoval: Mamma hemma eller barnpiga

Oorganiserade och avtalslösa barnflickor (se bloggen: "Barnpigan is back", 070125), en salladsbar i Götet som vägrar sluta avtal med facket och nu senast vårdföretaget Curanda Vård Assistans i Nacka, som vägrar teckna kollektivavtal.
I det senare fallet har Kommunal nu gått ut i en blockad mot företaget och vänsterpartiets Lars Ohly var på plats häromdan för att visa sitt stöd (City, 070126).

Det här är bara början. Vi kommer att se lots of konflikter av den här typen framöver, trust me och nu handlar det inte om EU-anpassning och fackets strid vid ett skolbygge på Lidingö av ett lettiskt företag. Nu snackar vi allianspolitik i praktiken och den nya låglönemarknaden som de har satt i sjön.

I juli 2007 vill Ewa Samuelsson, (kd) se nästa stora omställning i Stockholm i den riktningen och det blir kommunala vårdnadsbidrag, som innebär att mammor ska stanna hemma för samma låga peng som de avtalslösa barnflickorna (jobbar för slavkontrakt på 3 500 kr i mån, enligt City, 070125).
Hallå, Birgitta Ohlsson och (fp), ni var ju emot det här förslaget. Lägger ni er platta nu?
Reinfeldt har tydligen nyligen signalerat att frågan inte står högst upp på den politiska agendan. Men kd:s gruppledare i Stockholm Ewa Samuelsson tuffar på och vill att Stockholm ska gå före de andra kommunerna. Hägglund däremot vill inte spika nåt datum för starten av kommunalt vårdnadsbidrag och menar att den ska ske i samtliga kommuner samtidigt. (SvD, 070126)

Inga kommentarer: