onsdag 24 januari 2007

Ny filmtrend: Porrstjärnor och barnvåldtäkt

Hollywoods filmstjärnorna wanna go pornstars. Att Scarlett Johansson och Lindsay Lohan ska spela porrstjärnan Jenna Jameson respektive en strippa är redan känt (se bloggen: "Lindsay Lohan älskar strippor", 061229). Nu får de sällskap i porrträsket av Baywatch-skådisen Carmen Electra, som spelar porrlegenden Candy Fiveways i den brittiska komedin "I want Candy", som har premiär i Storbritanien 23 mars (Aftonbladet, 070124)

Att vuxna kvinnor vill spela runk- och knullobjekt för gubbslemmet i salongen må vara deras ensak, men när filmen "Hounddog" hade premiär på Sundancefestivalen i USA i måndags, där 12-åriga Dakota Fanning spelar en flicka som blir våldtagen då blev det ett jävla liv (DN, 070123).
Organisationen Catholic League menar att det är barnporr och vill att staten ska gripa in. Filmen har väckt en moralisk debatt där frågan är om det är etiskt försvarbart att låta en 12-åring spela in en våldtäktsscen.
Filmen regisseras av Deborah Kempmeier och Robin Wright Penn spelar en av huvudrollerna.

I min artikel "Porrstjärnan och barnporr" på Sourze. (www.sourze.se) studerar jag fenomenet närmare och konstaterar att flera av världens mest kända porrstjärnor vek ut sig eller rörde sig i porrens utmarker redan som barn. Det betyder att det går inte att separera vuxenporr och barnporr - de hänger ihop som siamesiska tvillingar, hur gärna lagstiftarna än vill skilja de tu. Det innebär att utan sexuell exploatering av barn ingen porr och prostitution och vice versa. I båda fallen handlar det om slavhandel, antingen av barn eller vuxna.

Inga kommentarer: