onsdag 24 januari 2007

Barnporrbrott fick vänta 1 1/2 år

Det hittills största barnporrbeslaget av 2,5-3 miljoner (tre gånger så stort som något tidigare beslag) bilder gjordes redan i september 2005, men granskningen började först i slutet av 2006 (City, TT, 070123).
Den 58-årige Nyköpingsmannen som misstänks för barnpornografibrott är inte frihetsberövad, trots att han erkänt att han haft bilderna och det beror på att han inte är misstänkt för övergrepp på barn utan "bara" för innehav av bilderna.

Förra året utbildades tio poliser för att granska barnporr, men i Nyköping är det en polis, kriminalinspektör Christer Carlsson, den enda barnporrutredaren i länet, som ska gå igenom miljoner bilder ensam.
Bristen på resurser är något som barnrättsorganisationen Ecpat länge kritiserat, tillsammans med Rädda Barnen och IT-företagens branschorganisation för övrigt (se även bloggen "Miljoner barnporrbilder i Sörmland", 070122). Ett faktum som justitieminister Beatrice Ask (m), inte tänker ändra på. Skandal! Jag undrar hur många barn som måste utsättas innan hon öppnar den statliga plånboken.

Inga kommentarer: