lördag 27 januari 2007

En flodvågen av barnporr över Sverige

Barnporr-gubbslemmet fortsätter. Efter att en 58-årig nyköpingsgubbe avslöjades för fem dagar sen i media (se bloggarna: "Miljoner barnporrbilder i Sörmland", 070122 och "Barnporrbrott fick vänta i 1 1/2 år", 070124) är det dags för ytterligare ett gubblem.
Den här gången, en 50-årig, välbetald it-chef, pappa till två små barn. Tidigare i veckan greps småbarnspappan i sitt hem, i ett av Stockholms finare områden och sitter sen i onsdags anhållen, misstänkt för grova barnporrbrott.
På dagarna jobbade han på ett stort telekomföretag och på kvällarna har han åtminstone sen 2004 (redan då misstänkt för barnporrbrott av polisen)spelat in porrfilmer med unga flickor, de yngsta - av hundratals - i 10-års åldern. Han presenterade dem med längd, vikt, bröststorlek och andra intima uppgifter.
På internet har han efterlyst flickor - han har rört sig på sajter som sysslar både med barnporr och djursex - med barnporr för specifika önskemål och erbjudit tusentals kronor för att få ta sina porrbilder. (Aftonbladet, 070127)

Jag har ställt frågan förut: Vad tänker justitieminister Beatrice Ask (m)göra åt saken? Tycker hon fortfarande att den här barnporrvågen som sköljer över vårt land bara handlar om polisiära prioriteringar?

Inga kommentarer: