söndag 21 januari 2007

Kvinnorna flyr alliansen

Enligt två opinonundersökningar tappar alliansen 11 respektive 7 procent till oppositionen. Det är i huvudsak kvinnor under 50 år som går direkt från (kd), (c) och (fp), medan moddekvinnorna fortfarande håller stången och tror på Reinfeldts politik (Ekot, P4, 010721).

Kanske dags för finansminister Anders Borg att läsa sin favoritfeminist Simone de Beauvoirs "Det andra könet" igen, snacka med Reinfeldt, Bildt och grabbarna om att göra detsamma och sen ha en liten studiecirkel i kvinnors situation, så inte Mona lyckas sno åt sig moddekvinnornas röster framöver.

Och var har Maudans (Olofsson, c) och Biggans (Ohlsson, fp) feministiska glöd tagit vägen? Är det bara hemmamammor och hushållsnära tjänster som gäller nu... eller? Särartsfeminism" à la kd mao, så omodernt, så 1800-tal, så down and out, när kvinnorna i själva verket vill tjäna lika mycket som männen. Kristina Axén Olin, (m) och Stockholms finansborgarråd exemplet - familjen har en traditionell fördelning av arbetet hemma, enligt henne (se bloggen: "Dags för pappa Axén Olin att göra en pudel", 070116) - med sprit och utbrändhet borde förskräcka. Det borde få alliansen att inse att det handlar inte om att mamma ska tillbaka till spisen, utan att problemet fortfarande är detsamma som på salig Evert Taubes tid: "Pappa kom hem, för vi längtar efter dig, kom innan sommarn´är slut lilla pappa."

Inga kommentarer: