tisdag 4 september 2007

forts. Kielos och Skugge i Lundgrenmobbing

Katrine Kielos, (s)och kulturskribent på bl a Expressen bashar Maja Lundgren på sin blogg och diagnostiserar som om de vore läkare och psykiatriker.

Kielos, som Dan Josefsson som själv bashat i DN tycker har sååå rätt, är riktigt läbbig och en riktigt kvinnligt patriarkalt kuttersmycke (men det visste man ju redan). Så här skriver hon om Lundgren på sin blogg:
"Lundgrens alterego är sjukligt konspiratorisk."
Efter att ha läst Lundgrens roman ger hon en bred exempelsamling på patriarkala värderingar när det gäller misogyni. Så här tycker Kielos om kvinnan i romanen: "Kvinnan får irrationella utbrott över förorätter som i huvudsak bor i hennes eget huvud." och "Kvinna upprepar tvångsmässigt hur mycket hon klarar sig själv och inte behöver någon."
Kielos slutledning är att det är synd om män med såna kvinnor i sin närhet och hennes facit lyder: Män klarar inte av paranoida kvinnor, män klarar inte av hysteriska kvinnor, män klarar inte av kvinnor med dålig självkänsla, män klarar inte av kvinnor som trakasserar dem, förföljer dem och kokar marsvin (som den sjukt "paranoida" Glen Close i 80-talks rullen "Farlig förbindelse").
Enligt Kielos är Lundgren (eller hennes alterego)en sjuk, konspiratorisk, irrationell, tvångsmässigt oberoende och hysterik kvinna med dålig självkänsla, som ägnar sig åt att trakassera och förfölja män. Precis så har det låtit när män (och kvinnor) genom historien har försökt att tysta kvinnors erfarenheter och upplevelser.

Linda Skugge, som mer än någon annan gjort sig känd i spalterna för att hon hängt ut än den ena än den andra bloggbashar också Lundgren. På sin blogg skriver fd "Fittstimsfeministen", numera "mammafascisten" Skugge att hon "rodnar av skam" när hon läser Lundgrens "Myggor och tigrar". Amatörpsykologiskt diagnostiserar hon - som så många andra - Lundgren som en som är sent utvecklad och som fått sin pubertet i 30-års åldern.

Med såna feminister behöver patriarkatet inte oroa sig!

Inga kommentarer: