torsdag 6 september 2007

Sexskandal inom rättsväsendet igen

Ytterligare en hög domare - har avslöjats med brallorna nere - misstänks för sexbrott. Det är fjärde domarsexskandalen som media rapporterat om på tre år.
Den här gången är det en domare inom regeringsrätten som har sexövergreppat en 16-årig flicka som bott inneboende hos domarens familj. Efter övergreppet bröt flickan ihop och polis kopplades in.
I går inleddes rättegången där domaren åtalas för sexuellt ofredande.

De tidigare domarskandalerna handlar om:
En 60-årig rådman i Skåne. Han dömdes 2004 för att ha köpt sex av en 25-årig kvinna vid ett tiotal tillfällen i Malmö. Domaren avgick. Ett år senare var det dags för en tingsrättsdomare i Skåne. Han dömdes för att ha köpt sex på en bordell i Malmö. Domaren tog senare tillbaka ett erkännande. Även han fick sparken. Samma år, 2005 dömdes Leif Thorsson, domare i högsta domstolen till 50 dagsböter för att ha köpt sex av en manlig hora. Först tvingades han byta arbetsuppgifter inom domstolen, men är sen i våras tillbaka på sitt tidigare jobb.

För några dar sen vevade advokat Per E Samuelson i mediadebatten om rättsröta när det gäller sexbrott. Han påstod att alla som inte såg att det vanliga är att oskyldiga män döms för sexbrott och inte, som den gängse bilden hävdar, att för få män blir fällda. Samuelson raljerade med att han satt inne med sanningen och hävdade att de som invänder har bristande verklighetsuppfattning.
Jag skulle vilja höra vad Samuelson säger nu då. Men det vet jag nog egentligen redan. Han kommer fortsätta att hävda att det som i dag går att läsa i Expressen inte har ett spår med verkligheten att göra. Men då ska man veta att advokaten vägrar leva i samma verklighet som vi andra. Med såna advokater och domare är skandalen inom rättsväsendet fundamental.För att skriva om verkligheten när den inte passar med ens uppfattning är en rättsröta av helt andra dimensioner än den Samuelson fabricerar.

Inga kommentarer: